WZC Ter Lembeek klaar voor 15de editie van avondmarkt: “We willen de markt naar de bewoners brengen”

Op vrijdagavond 7 juni organiseert woonzorgcentrum Ter Lembeek in Wielsbeke al voor de 15de keer een avondmarkt.

“Dat doen we meestal de eerste vrijdag van juni om de zomer in te zetten”, vertelt Tine Detavernier die mee de animatie van het WZC verzorgt. “We willen niet alleen de bewoners, maar ook hun familie en de buurt erbij betrekken. Onze inwoners gingen vroeger naar de markt. Dat kan nu niet meer, dus brengen we de markt naar hen. Er zijn al 18 marktkramers en lokale handelaren die met hun kraampjes en lokale producten aanwezig zullen zijn. Er zullen heel wat leuke kraampjes zijn met droge worsten, paté, advocaat, koekjes, donuts, snoep, ijsjes, kaarsen, slaapkledij, eierkoeken, braadworsten, wijting, geschenken, zonnebrillen en hoeden, VZW Xavi Indie, wenskaarten, verse pannenkoeken, handtassen en riemen, wol en breigaren, suikerwafels, keramiek, dameskledij … Er zal op de parking ook een terras zijn waar iets gegeten en gedronken kan worden. Het wordt een gezellig gebeuren waar iedereen welkom is. Dat is ook de ideale gelegenheid om kennis te maken met het WZC. Mensen vragen zich soms af hoe het er hier aan toe gaat”, klinkt het. “De voorbije jaren werken we met thema’s, zoals Flower Power. Dit jaar is het thema The Far West. De vrijwilligers en het personeel zullen in cowboys verkleed zijn en er zal bijhorende muziek door de luidsprekers weerklinken. Mensen samenbrengen is de essentie.”

Opbrengst bewoners

“We kunnen telkens rekenen op heel wat belangstelling, hopelijk zijn de weergoden ons goedgezind. De opbrengst investeren we in de bewoners. Zo kochten we met de winst van de kerstmarkt een televisie. Ook uitstappen betalen we hiermee. We kunnen rekenen op heel wat collega’s en vrijwilligers. We hopen zoveel mogelijk mensen te mogen verwelkomen op onze avondmarkt”, besluit Tine.

The post WZC Ter Lembeek klaar voor 15de editie van avondmarkt: “We willen de markt naar de bewoners brengen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

5 jaar na dodelijke gasexplosie in Wilrijk kampen slachtoffers nog altijd met problemen: “Nog heel mijn leven moet ik 2 keer per week naar de kine”

In Wilrijk is de gasexplosie herdacht die 5 jaar geleden een grote ravage veroorzaakte en waarbij een bejaarde vrouw om het leven kwam. Enkele anderen raakten gewond en 3 huizen waren volledig vernield. Slachtoffers van toen ondervinden vandaag nog steeds de gevolgen van die zware explosie. "Bij harde knallen krijg ik nog altijd paniekaanvallen", zegt Katy Watterniaux-Peeters. Vijf jaar geleden

Lees meer »

Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca”

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september zetten de nazomerse Corneliusfeesten opnieuw de verkeersvrije Veldegemse dorpskern op stelten. Bars van verenigingen, de venditie en rommelmarkt zijn klassiekers. Stand-upcomedy, een streekbierenbar en kermisworp voor kinderen zijn primeurs voor ‘de kleine kermis.’
The post Corneliusfeesten kleuren opnieuw Veldegemse nazomer: “Met dank aan lokale horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk gaat kiesstrijd aan met volledige lijst en programma: “Handleiding tot beter stadsbestuur”

Vlaams Belang Kortrijk trekt ten strijde met een volledige lijst van 41 kandidaten. “Onze partij kiest daarbij resoluut voor vernieuwing, verjonging en vervrouwelijking”, zegt kopman en kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch. “Ik ben bijzonder fier op al onze kandidaten en dankbaar dat zij stuk voor stuk hun nek uitsteken opdat ‘Kortrijk weer van óns’ wordt.”
The post Vlaams Belang Kortrijk gaat

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na aanval door tieners werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die in Engeland gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, belde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem had lastiggevallen. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »