Uw lezersvraag: ‘Wij zijn op vakantie in het buitenland op 9 juni, en willen geen volmacht geven. Kan dat?’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Bemanning tanker Rode Zee schiet op explosieve drone voor inslag

Unieke beelden: een olietanker op de Rode Zee werd eerder deze week aangevallen door de Houthirebellen in Jemen. Op online circulerend videomateriaal is te zien hoe de bemanning van het schip probeert een varende drone beladen met explosieven te stoppen. Ze slaagden daar niet in, waardoor het bootje met geweld op de tanker insloeg, zo meldt The Daily Mail.

Lees meer »

“Je loonbrief in je werkmail is niet alleen onveilig, ook simpelweg onwettig”: wil jij je documenten op papier of digitaal?

Tegenwoordig komen belangrijke documenten – zoals facturen en overheidsbrieven – vaak digitaal binnen, waardoor we al eens een betaling over het hoofd dreigen te zien. Daarom willen acht op de tien mensen zélf beslissen hoe ze zulke documenten ontvangen: digitaal of op papier. Maar kan je dat wel eisen van je telecomprovider of energieleverancier? Wat met officiële overheidsdocumenten? En is

Lees meer »

Minder verkeersdoden op snelwegen, met dank aan de files

Nooit eerder waren er zo weinig verkeersdoden op de snelwegen dan in de eerste helft van dit jaar. Er kwamen 198 personen om het leven. Dat zijn er 12 procent minder dan vorig jaar. Zelfs in de coronaperiode vielen er meer doden. Er zijn verschillende redenen voor de daling.

Lees meer »

Personal coach Pieter-Jan (38) opent GET FIT WITH PJ, enkele dagen na de 170 kilometer Tour d’Extravaganza

Pieter-Jan Naessens (38) opent zaterdag 5 oktober zijn gloednieuwe personal training studio ‘GET FIT WITH PJ’ aan de Rijmsnoerstraat in Bissegem. “Ik wil mensen helpen een betere versie te worden van zichzelf.” Dat doet hij trouwens een week na zijn spectaculaire deelname aan Tour d’Extravaganza 2024: meer dan 170 kilometer lopen door de Schotse natuur.
The post Personal coach

Lees meer »

Vremde krijgt opnieuw een geldautomaat

Volgend voorjaar zouden de inwoners van Vremde (Boechout) weer cash geld moeten kunnen afhalen in hun eigen buurt. Batopin, een initiatief van de 4 grootbanken, had al ingestemd om een geldautomaat te plaatsen in Vremde. Nu heeft de gemeenteraad ook een stuk grond aan de Kerkweg toegewezen.

Lees meer »

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

“Een kleine voorspelling: Welzijn wordt opnieuw de achilleshiel van deze regering”

Kersvers minister-president Matthias Diependaele (N-VA) heeft dan toch applaus gekregen. Maandag viel het op hoeveel moeite zelfs parlementsleden hadden om te luisteren naar zijn regeerverklaring. Jan Jambon zorgde tenminste geregeld voor spektakel. Woensdag kreeg Diependaele meer krediet. Reageren lukt hem beter dan begeesteren. Zeker als Chris Janssens (Vlaams Belang) hem uitdaagt over de “lelijke, lelijke dingen van N-VA” die Conner

Lees meer »