“Trots dat we Matthis Besard hier hebben opgeleid”: Frank Salembier golf bij Happy Waregem

Nu twee lokale ondernemers Happy Waregem hebben overgenomen waait er een nieuwe wind door het sportcentrum. Het restaurant kreeg al een opknapbeurt en de rest van de gebouwen volgt nog. De golf blijft het paradepaardje van de club en daarvan is Frank Salembier de bezielende manager. “Ik wil nog eens aanstippen dat iedereen welkom is.”

De parking staat goed vol op de ochtend van het interview en op het prachtige parcours van de golfbaan is het al een drukte van jewelste. Geen twijfel mogelijk: het golfen leeft als nooit tevoren in Waregem. De man die zich daarvoor in de eerste plaats op de borst mag kloppen is Frank Salembier (44). Hij liet het aantal leden in de voorbije tien jaar met bijna driehonderd nieuwkomers groeien tot ruim 1.100 nu. De manager onderstreept ook graag dat Matthis Besard, het nieuwe golftalent in ons land, gepokt en gemazeld is in dit centrum. Toch beginnen we het gesprek bij de eigenaars van Happy Waregem: Pieter Norga en Mike Fraeye.

Schets eens wie de mensen zijn achter dit sportcentrum en wat er door hun komst veranderd is?

“Het zijn allebei ondernemers. Pieter Norga heeft een groot verzekeringskantoor in Anzegem en Mike Fraeye leidt Fraeye Group bv, een softwarebedrijf in Oudenaarde. Ze zijn niet alleen van de streek maar ook al lang lid van de club. Dat maakt dat ze sterk betrokken zijn bij wat hier gebeurt en bereid zijn om te investeren. Ik wil daarmee absoluut niets verkeerds zeggen over hun voorgangers, twee Antwerpse investeerders. Al hadden ze door die afstand met Waregem toch minder voeling met de streek.”

Wie Happy Waregem zegt, denkt aan golf, maar dat is slechts een deel van het verhaal. Corrigeer dat beeld eens?

“Happy Waregem is in de eerste plaats een golfclub maar het sportcentrum is terzelfder tijd ook veel meer dan dat. Zo is er ook de hockeyclub met zijn 350 leden, de tennisclub die er 400 telt en de padelclub die nog niet zo lang bestaat maar ook inmiddels ruim 200 inschrijvingen telt. Verder is er het restaurant waarvan veel mensen nog altijd onterecht denken dat je hier lid moet zijn van een van de sportverenigingen om iets ter komen eten. Dat klopt niet. Iedereen mag langskomen. Dat zal Koen Seynaeve, manager van de horeca in dit centrum, graag bevestigen (glimlacht).”

Het nieuwe golftalent Matthis Besard heeft het hier allemaal geleerd. Krijgen jullie nog grote of bekende namen over de vloer?

“Thorgan Hazard is toch wel vaak een balletje komen slaan toen hij nog bij Zulte Waregem speelde. Op Eden na is de hele familie bij ons komen golfen. Thorgan heeft me onlangs nog ge-appt dat hij het niet uitsluit dat hij opnieuw lid zal worden nu hij een huis gekocht heeft in de streek. (Toont een stukje van het whatsapp-gesprek met Thorgan Hazard op zijn smartphone, red). Hij zal in elk geval zeer welkom zijn. Er zijn wel meer spelers en oud-spelers van Zulte Waregem die naar hier komen zoals onder meer Davy De Fauw, Jelle Vossen en Louis Bostyn.”

Wijlen Bernard Devos, de ondernemer die later naar Spanje verhuisde, ligt aan de basis van dit alles. Had je ooit contact met hem?

“Ja ik ben hem een aantal jaren geleden nog gaan opzoeken in Spanje. Hij had toen al Parkinson, maar hij bleef zijn dynamische zelf. Ik had tonnen respect voor hem, een fantastische en charismatische ondernemer die eind jaren zeventig op het idee kwam om Happy Waregem te lanceren. Hij begon eerst met een tennisclub en later pas volgde de golf. Hij is een van de grootste ondernemers die Waregem ooit gekend heeft. Ook in Spanje heeft hij mooie dingen gedaan. Mocht het tv-programma The sky is the limit in zijn glorietijd al bestaan hebben, dan had hij er zeker een hoofdrol in gespeeld.”

Wat is jouw taak eigenlijk?

“Ik doe zowat alles wat met golf te maken heeft: van sponsors zoeken over een onderhoudsplan opmaken tot nieuwe leden aantrekken. De zondag is een vaste werkdag, maar ik maal daar niet om ook al is het sociaal soms wat vervelend. Ik doe het enorm graag. Vooral het contact met mensen vind ik heerlijk.”

Wist je al snel dat je ooit ondernemer wilde worden?

“Ja toch wel. Mijn moeder is een telg van de familie Verstraete en gaf ooit mee leiding in het textielbedrijf Verstraete-Verbauwhede in Deerlijk. Ik ben dus in een ondernemersklimaat opgegroeid. Al had ik voor mezelf snel uitgemaakt dat ik eerst ervaring wilde opdoen bij enkele bedrijven vooraleer ik zelf een leidinggevende rol op mij zou nemen. Toen ik tien jaar geleden gevraagd ben om manager te worden van de golfclub, heb ik niet geaarzeld. Ik ben hier al van kleins af aan lid en golfen blijft ook nu nog mijn grote hobby.”

Tot slot, waar ga je het liefst naartoe in Waregem?

“Ik ben een supporter van Zulte Waregem en ik hou van de familiale sfeer daar. Laat ons hopen dat de promotie naar de Jupiler Pro League volgend seizoen wel wordt afgedwongen.”

The post “Trots dat we Matthis Besard hier hebben opgeleid”: Frank Salembier golf bij Happy Waregem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zomerwerking Ginger House & co. beëindigd: “Droom blijft volwaardige zomerschool”

Op vrijdag 30 augustus heeft Rukhsana Zubair van vzw Ginger House & co. haar jaarlijkse zomerwerking afgesloten. Tijdens de zomerwerking worden kinderen met een migratieachtergrond, vaak samen met hun mama’s, samengebracht om via diverse activiteiten de band met hun nieuwe thuis aan te halen. “Ik droom nog altijd van een volwaardige zomerschool, die zoveel meer zou kunnen realiseren op dit

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker

Op de Paralympische Spelen in Parijs kwam Florian Van Acker woensdag voor het eerst in actie. De 27-jarige tafeltennisser uit Sint-Juliaan begon zijn derde opeenvolgende Spelen in de kwartfinale tegen de 17-jarige Taiwanees Chen Po Yen, maar verloor in vier sets (9-11, 7-11, 12-10, 7-11).
The post Geen derde opeenvolgende paralympische medaille voor tafeltennisser Florian Van Acker appeared first

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Ouders van Joyce en Wim oog in oog met bestuurder die dronken hun kinderen doodreed: “Je vergeven zal ik nooit kunnen”

“Hij heeft misschien wel spijt en heeft het niet expres gedaan, maar hij blijft verantwoordelijk voor de dood van mijn kinderen.” De vader van de overleden Joyce Van Roosbroeck (36) richtte zich dinsdag tot de bestuurder die zwaar onder invloed en met overdreven snelheid zijn dochter en zijn schoonzoon doodreed. Louis W. (36) staarde tijdens zijn proces de hele tijd

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

EXCLUSIEF. Jeremy Doku is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de Duivels: “Ik wil tonen dat ik een leider kan zijn”

Het klinkt misschien gek voor iemand van zijn leeftijd, maar de 22-jarige Jeremy Doku is nu al één van de oudgedienden bij de Rode Duivels. De vleugelspits van Manchester City is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg. “Ik weet dat mijn statistieken een werkpunt zijn, maar in het voetbal is er meer dan dat”, zegt hij in exclusief

Lees meer »

“We zijn altijd op zoek naar vers bloed”: Reuzengilde Jan Turpijn uit Nieuwpoort bestaat 100 jaar

In Nieuwpoort is er een traditie die boven alle andere uitstijgt, letterlijk en figuurlijk. In 1923 werd de Reuzengilde Jan Turpijn opgericht, een vereniging die al 100 jaar de culturele en historische erfenis van de stad met trots draagt. Wat begon meéén reus, Jan Turpijn I, is uitgegroeid tot een indrukwekkende familie van acht reuzen, die niet alleen in België,

Lees meer »

Vrolijke kotstudente met één slecht kantje: na feestzomer begint nu het serieuze studiewerk voor prinses Louise

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »