Pittem gaat kruispunt aan ‘De Kromte’ aanpassen: doel is verkeer uit centrum weren

Naar aanleiding van de uitvoering van het mobiliteitsplan voert het gemeentebestuur van Pittem een knip in ter hoogte van de Tieltstraat / N35 en het kruispunt met de N37, de zogenoemde ‘Kromte’. Op die manier wil het gemeentebestuur doorgaand gemotoriseerd verkeer uit het centrum van Pittem weren.

De knip en het aanbrengen van de nodige signalisatie is de verantwoordelijkheid van wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer in overleg met het gemeentebestuur van Pittem. De fysieke knip werd al eerder goedgekeurd in de gemeenteraad, maar de gemeente Pittem bleef uit veiligheidsoverwegingen vragende partij voor een aangepast snelheidsregime en een voorsorteerstrook richting Pittem. Na overleg met Het Agentschap Wegen en Verkeer wordt dit nu uitgevoerd. De aanpassingen starten in de week van 3 juni 2024, mits goedkeuring door de gemeenteraad van 3 juni 2024.

Reflecterende palen

Het invoeren van de knip vereist enkele aanpassingen door het Agentschap Wegen en Verkeer. De N35 / Tieltstraat zal afgesloten worden met reflecterende palen en de verdrijvingsmarkering wordt doorgetrokken over de lengte van de aansluiting met de N35. Ook in de N35 / Tieltstraat zelf plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer betonblokken (jerseys) om het verkeer tegen te houden.

70 km/u vanuit Tielt

Om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers op de N37 (Ringlaan) te bevorderen, past het gemeentebestuur ook het snelheidsregime aan van 90 km/u naar 70 km/u op het traject vanaf de knip tot aan het kruispunt met de Vijfstraat in de rijrichting komende vanuit Tielt. Het snelheidsregime in de omgekeerde rijrichting – richting Tielt – blijft ongewijzigd. De aanpassing van het snelheidsregime wordt voorgelegd aan de komende gemeenteraad op 3 juni 2024.

Ook voor het invoeren van het snelheidsregime van 70 km/u moet het Agentschap Wegen en Verkeer eerst enkele aanpassingen uitvoeren zoals bijkomende belijning om voor te sorteren vanuit Tielt richting Pittem. De nodige verkeersborden (C43 ‘70’) zullen het snelheidsregime signaleren. Om een veilig voorsorteer-manoeuvre mogelijk te maken, brengt de wegbeheerder drie keer drie richtingspijlen op het wegdek aan conform de wettelijke bepalingen

Kruispunt Vijfstraat met N37

Ook op het kruispunt met de Vijfstraat voert het Agentschap Wegen en Verkeer enkele wijzigingen uit. Zo zal de linksafslagstrook vanuit Pittem centrum richting Tielt vervangen worden door een voorstorteerpijl zodat gelede bussen meer ruimte hebben om in te draaien. Ook de fietsopstelstrook wordt in breedte verminderd.

The post Pittem gaat kruispunt aan ‘De Kromte’ aanpassen: doel is verkeer uit centrum weren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »

Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons fotoarchief op een speciale manier op je los”

Met een originele wandelexpo zet Dranoeter vzw 50 jaar Festival Dranouter in de kijker. Langs een wandeling, die zo’n 3 kilometer lang is, ontdek je de hoogtepunten van een halve eeuw festival. “De foto’s sleuren je mee op een tijdreis vol prettig gestoorde verhalen.”
The post Originele wandelexpo zet 50 jaar Festival Dranouter in de kijker: “We laten ons

Lees meer »

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt met bravoure zijn IBO-wereldtitel; tegenstander Martinez geeft er in zevende ronde de brui aan

Yves Ngabu (35) heeft met verve zjin IBO-wereldtitel bij de cruisergewichten verdedigd, uitdager Kevin Martinez (24) was in de zesde ronde tegen het canvas gegaan en besloot niet meer aan te treden in de zevende ronde. De juryleden kenden alle drie het maximum van de punten toe aan de Roeselarenaar, al was dat door de opgave van Martinez nog van

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »