Leerlingen De Rietzang aan de slag in Albert Heijn tijdens Talentendag: “Proeven van wat leren op de werkvloer precies inhoudt”

Voor de tiende keer op rij namen 3.000 studenten uit het vijfde en zesde leerjaar deel aan de Talentenstage van het Vlaamse Jonge Ondernemingen, kortweg Vlajo. In Oostende ontdekten 26 leerlingen van Bewonderwijs-school De Rietzang hun supermarkttalent in de Albert Heijn.

Ieder jaar organiseert het Vlajo praktijkgerichte talentenstages voor leerlingen van het lager, middelbaar en hoger onderwijs. Op basis van de kwaliteiten van de studenten worden ze uitgedaagd om op een creatieve manier te solliciteren naar een echte job. Na het sollicitatiegesprek lopen de leerlingen meteen een halve dag mee op de werkvloer. In Oostende gingen 26 leerlingen van De Rietzang, een school voor buitengewoon onderwijs, aan de slag in de Albert Heijn.

“We doen elk jaar mee aan de Talentenstage en worden keer op keer heel goed onthaald door Albert Heijn. Een ervaring als deze heeft een ongelooflijke meerwaarde voor onze leerlingen. De Talentendag van Vlajo is ook gekoppeld aan een lessenreeks, waarbij onze leerlingen op voorhand al heel wat te weten komen over de verschillende functies op de werkvloer”, vertelt Shiara Maes, klasleerkracht van De Rietzang.

Talenten

Met de gezonde porties stress gingen de leerlingen om 9 uur aan de slag. Sommigen mochten de kassa bedienen, anderen stonden dan weer paraat in de zuivelafdeling of hielpen mee om de rekken aan te vullen. Tijdens de praktische stage (die een halve dag duurt, red.) ontdekken ze hun ondernemende talenten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt op het ontdekken van ondernemende vaardigheden en het maken van sterke positieve keuzes. “Ze waren allemaal zeer enthousiast. Nog maar eens het bewijs dat we er goed aan doen om die stages te blijven houden. Aan de hand van positieve inloopstages zien de studenten dat wat ze doen er wél toe doet”, vult Shiara nog aan.

Kort voor de middag kreeg elke leerling een diploma en een schortje van de Albert Heijn. “We kijken altijd uit naar deze dagen. Ik vind het fantastisch om ons werk elk jaar opnieuw te ontdekken door de ogen van de leerlingen. We zijn er trots op dat de afgelopen tien jaar al meer 10.000 leerlingen een talentenstage deden in onze winkel”, besluit Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. (ZB)

The post Leerlingen De Rietzang aan de slag in Albert Heijn tijdens Talentendag: “Proeven van wat leren op de werkvloer precies inhoudt” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk lanceert app om voor maximale participatie te gaan: “Willen minstens tien ideeën uitvoeren”

De aftrap van de campagne richting 13 oktober is gegeven. Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) gaat de komende weken op pad om te horen van de Kortrijkzanen wat er moet veranderen in hun straat of buurt. Het is natuurlijk onmogelijk om alle 80.000 Kortrijkzanen te pakken te krijgen. Daarom lanceert TBSK een app waarmee elke Kortrijkzaan binnen de minuut zijn

Lees meer »

Dronken bestuurder riskeert 18 maanden voor ongeval waarbij Wim (37) en Joyce (36) om het leven kwamen: “Ik heb daar een totaal verkeerde inschatting gemaakt”

Op het proces van het dodelijke ongeval in Koningshooikt, waarbij het echtpaar Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) het leven liet, heeft het Openbaar Ministerie 18 maanden cel geëist voor L.W. (36) en een rijverbod van vijf jaar. Volgens het onderzoek reed de man 138 kilometer per uur waar hij 70 mocht, en had hij 1,83 promille in

Lees meer »

Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar we houden er nog niet meteen mee op”

Katleen Verhoest (58) en Patrick Caenepeel (69) zijn eigenaars en uitbaters van restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ in Houthulst. Hoewel hun zaak nu te koop staat, zijn ze absoluut nog niet van plan om in de eerste jaren te stoppen.
The post Katleen (58) en Patrick (69) zetten hun restaurant en feestzaal ‘In de Sneppe’ te koop: “Maar

Lees meer »

FSMA legt zware boete op aan Belfius: 1 miljoen euro voor negeren vereiste procedures bij kasbons

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit

OCHO Dance Studio zet het seizoen in met veel muzikale schwung én pakt uit met een nog uitgebreider lessenaanbod. Want OCHO-ds wil iedereen in Veurne, van de allerjongste tot de iets oudere Veurnaars, inspireren om op een leuke manier te bewegen.
The post OCHO Dance Studio breidt dansaanbod uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

Prins Harry schakelt speciaal team in om terugkeer naar Londen te realiseren: “Ze maakten hem ooit één van de populairste royals”

Prins Harry (39) is beu om zich steendood te vervelen in de VS. In alle geheim plant de Britse prins een comeback naar het koninklijk paleis. Daarvoor schakelde hij adviseurs in uit zijn verleden, stuk voor stuk mensen die hij vertrouwt. “Het is hem duidelijk geworden dat zijn koninklijke kringen veel betrouwbaarder zijn dan die uit de VS”, klinkt het.

Lees meer »