Kortrijks volleybaltalent Britt Fransen debuteert bij Yellow Tigers: “Ik heb nog veel groeimarge”

De Kortrijkse Britt Fransen maakt dezer dagen indruk bij de Yellow Tigers, de nationale damesvolleybalploeg. Het 22-jarige toptalent evolueerde in twee jaar van Davo Wevelgem (Promo 1) tot VDK Gent in Liga A.

Als prille tiener begon Britt Fransen haar volleybalavontuur bij Kortrijk. Daar zou ze als U17-speelster de overstap maken naar Davo Wevelgem die toen in Promo 1 uitkwam. “Na zes jaar bij Kortrijk kwam ik bij Davo Wevelgem terecht, waar ook mijn zus Ine actief is”, vertelt Britt. “Ik speelde vier jaar met haar samen, iets wat mij veel vertrouwen gaf. Als het even minder gaat, is zij de eerste om mij aan te moedigen. Ook nu nog. Het laatste jaar bij Wevelgem was onder de vleugels van coach Frederik Carrein. Daar speelde ik in een heel toffe groep waar ik verder kon blijven groeien. In 2022 mijn laatste jaar in de kleuren van Wevelgem promoveerden we naar derde nationale.”

VDK Gent

Het Kortrijkse talent werd al vlug opgemerkt door Bidavo Bissegem. “Het niveauverschil vergde even een aanpassing, maar ik kwam er in een heel leuke ploeg terecht. De tips, begeleiding en de kansen die ik kreeg van coach Kristof Vroman lieten me toe om verder te ontbolsteren. Het zelfvertrouwen groeit als je merkt dat het team en de coach in je gelooft.” Toen kwam VDK Gent op de proppen. “De eerste contacten met Gent dateren al van drie jaar geleden”, gaat Britt verder. “Ik had al kunnen meetrainen terwijl ik bij Wevelgem speelde. Corona lieten die plannen echter in het water vallen. Het werd dus eerst Bissegem waarmee ik tegen de B-ploeg van Gent speelde. Ik werd opgemerkt door coach Stijn Morand van het Liga A-team die me al vlug contacteerde. Ook hier hetzelfde verhaal als in Bissegem. Een trainer en ploeg die in mij geloven. Ondertussen was ik vorige zomer afgestudeerd en ging halftijds aan de slag als wiskunde-lerares. Dit combineerde ik met vijf trainingen per week. In januari werd ik opgebeld met de vraag of ik interesse had om bij de Yellow Tigers te spelen. Die vraag kwam een beetje onverwacht. Het was de bedoeling om eerst te kijken of ik het niveau bij VDK aankon. Niet veel later raakte de planning van de nationale ploeg bekend. Ik was erbij. We zijn met een kern van 17 of 18 speelsters waarvan je de selectie daags voordien kent. Na de jaarwisseling ging ik als LO-lerares aan de slag.”

Golden League

Ondertussen is Britt aan de slag in de European Golden League waar ze met de Yellow Tigers de eerste vier wedstrijden won. Tegen Spanje werd het 3-1 ((28-30, 25-16, 25-18, 25-16), tegen Zweden 0-3 (17-25, 19-25, 14-25), tegen Estland 0-3 (9-25, 19-25, 10-25) en tegen Kroatië 3-1 (25-19, 25-14, 14-25, 25-15). “Dit waren wedstrijden waar verwacht werd dat we ze zouden winnen”, zegt Britt. “Ik kreeg al meteen heel veel speelkansen. Ik probeer zo goed mogelijk mijn taak uit te voeren. Ik besef dat er nog veel groeimarge is. Hopelijk komt die groei er nog. Dit weekend spelen we twee wedstrijden in Polen, tegen Tsjechië op 1 juni en daarna tegen Oekraïne. Brengen we die tot een goed einde, dan zijn we bijna zeker van de Final 4 die doorgaat in Tsjechië op 15 en 16 juni. Na de Final 4 volgt nog de ChallengeCup. Daarna is het tijd voor een vakantie van drie weken. Ik ga met mijn zus naar Griekenland en Zuid-Frankrijk. Ook met mijn ouders staat nog iets gepland. Een buitenlands avontuur? Daar heb ik nog niet over nagedacht. Mocht die kans zich voordoen, dan moet ik alles tegen elkaar afwegen. Maar daar ben ik nu nog niet mee bezig”, aldus Britt Fransen.

The post Kortrijks volleybaltalent Britt Fransen debuteert bij Yellow Tigers: “Ik heb nog veel groeimarge” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Niels (22) start met Vastgoeddiensten Vanhecke in Izegem

Niels Vanhecke (22) begon zijn eigen zaak Vastgoeddiensten Vanhecke in Izegem. Het bedrijf biedt EPC-attesten en plaatsbeschrijvingen aan. Daarbij streeft Niels telkens naar de maximale kwaliteit voor de klant.
The post Niels (22) start met Vastgoeddiensten Vanhecke in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste Belgische wielertitel voor Beernemse Kinderkrak Floris

Stoute voorspelling: Floris Overmeire (13) gaat grossieren in titels. Nadat hij vorig jaar in november in het Oost-Vlaamse Michelbeke Vlaams kampioen veldrijden werd, veroverde hij op de nationale feestdag in Beringen de Belgische driekleur mountainbiken.
The post Eerste Belgische wielertitel voor Beernemse Kinderkrak Floris appeared first on KW.be.

Lees meer »

Carl Deseyn en Pauline Van Marcke organiseren ‘To the Ancient Tree’: “Magische avond met muziek”

Op vrijdag 16 augustus organiseert Tiegemnaar Carl Deseyn samen met de Anzegemse Pauline Van Marcke een magische muziekavond onder de blote sterrenhemel in het bosrijke domein Kasteel Hemsrode. Ver weg van het hokjesdenken, organisch, melodisch, vrij en onder de projectnaam ‘To the Ancient Tree’.
The post Carl Deseyn en Pauline Van Marcke organiseren ‘To the Ancient Tree’: “Magische avond

Lees meer »

Bayern München en Kompany winnen in Seoel van Tottenham

Na het gelijkspel tegen vierdeklasser Düren hebben Vincent Kompany en Bayern München opnieuw kunnen winnen in een oefenpot. De Rekordmeister won van Tottenham Hotspur met 2-1 in het Zuid-Koreaanse Seoel. Volgende week spelen de clubs nog eens tegen elkaar in Londen. Bekijk als abonnee op 10 augustus om 18u30 de wedstrijd exclusief én met commentaar op HLN!

Lees meer »

Vrees voor regionale oorlog tussen Libanon en Israël groeit, verschillende vluchten naar Beiroet geschrapt

De vrees voor een bredere oorlog tussen Israël en Libanon neemt toe na de dodelijk raketaanval op de Golanhoogte van zaterdag. Het Israëlische veiligheidskabinet heeft premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant gemachtigd om te beslissen "over de wijze en de timing" van vergelding tegen de Libanese militie Hezbollah. Ondertussen werden al verschillende vluchten van en naar Beiroet

Lees meer »

Rellen in Southport na wake voor slachtoffers van steekpartij: 39 politie-agenten gewond

Bij rellen in het Noord-Engelse Southport zijn 39 agenten gewond geraakt, na een wake voor de 3 jonge slachtoffers van de steekpartij. Agenten liepen onder meer breuken, snijwonden en hersenschuddingen op. De daders zijn aanhangers van het extreemrechtse, anti-islamitische English Defence. Die vermoeden dat de verdachte van de steekpartij een asielzoeker is, wat door de politie ontkend wordt.

Lees meer »

Rudy Van Nieuwenhove opent eigen kunstgalerie in Kortrijk

Op 29 augustus opent kunstenaar Rudy Van Nieuwenhove officieel zijn eigen galerie ART RVN Hove. Hij toont er nieuw eigen werk en werken van (inter)nationale kunstenaars. “Ook andere kunstenaars zijn hier welkom.” De nieuwe kunstgalerie in de Kasteelstraat 29A kan nu al dagelijks bezocht worden.
The post Rudy Van Nieuwenhove opent eigen kunstgalerie in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

10 op 10! Luc Bellings vindt het perfecte pakje friet met mayo en curryworst speciaal: “Eén van de allerbeste frituren die ik ooit aan onze kust ben tegengekomen”

“Mag ik een kleintje met mayonaise en een curryworst speciaal, alstublieft?” In frietland België bestaat geen smakelijkere vraag dan deze, maar waar krijg je aan onze kust nu het lekkerste antwoord? Luc Bellings bezocht vijf frietkoten, deelde een 2 op 10 uit, maar botste in één adres op dubbele perfectie: “Zowel de frietjes als de worst krijgen een dikke 10

Lees meer »

KIJK. “Zonder medicatie was hij gestoord”: ex-vriendin van vermoedelijke ontvoerder Lina getuigt

Na de doorbraak in het onderzoek naar de verdwijning van de vermiste tiener Lina (15), getuigt de ex-vriendin van de vermoedelijke ontvoerder. “Op het einde van onze relatie ontdekte ik zijn gebreken”, vertelt Edmée onherkenbaar voor de camera. “Hij was vaak in de war. Wanneer hij zijn medicatie niet nam, gedroeg hij zich gestoord. Zo liet hij al zelfmoordbrieven achter.”

Lees meer »