“Ik kwam bruter over dan ik ben”: Bert Vermeersch blikt met gemengde gevoelens terug op Boer zkt Vrouw

Komende zondagavond is er de reünie-aflevering van Boer zkt Vrouw, waarin we nog één keer terugblikken op het avontuur van de zes boeren die op zoek gingen naar de ware liefde. Bij vlasboer Bert Vermeersch (29) uit Oeselgem verliep die zoektocht eerder moeizaam. “Ik heb altijd mijn buikgevoel gevolgd.”

Oorspronkelijk wilde Bert zich inschrijven voor Boer zkt Vrouw als hij op zijn dertigste nog geen lief had gevonden, maar zus Annelies vond het vorig jaar al welletjes en schreef hem in.

Bert, naar eigen zeggen fan van het programma, runt op vandaag samen met zijn twee broers Wouter en Jurgen het vlasbedrijf VVBV of Vlas Verwerking Bedrijf Vermeersch. Ze zijn al de vierde generatie vlashandelaars, maar opvallend: de eerste vlasboeren in de twintig edities van het VTM-programma.

Bert was al een tijdje alleen en niet de man van een avontuurlijk amoureus leven, zoals hij ook aangaf in het programma. Maar toch stelde hij zich open. Al had hij ook verwachtingen. “Ik moet echt chemie voelen”, zo gaf hij aan tijdens een van de afleveringen. “Een connectie, zonder veel woorden. Het gevoel van ‘dat is ze’. Ik ga echt voor de ware.”

Al wachtte hem meteen al de eerste uitdaging: slechts vier kandidates kwamen afgezakt naar de boerderij. “Ik was toch wel wat ontgoocheld daarin, ja. Maar je zag dat ook bij Sanne bijvoorbeeld. Zo’n toffe vrouw. Ik begrijp niet dat ze niet een pak meer brieven kreeg. Maar ik denk ook dat het niet altijd makkelijk is om je open te stellen voor zo’n programma, zeker als er ook nog eens camera’s bij komen kijken. Dat in combinatie met de vakantiedagen die deelnemers moeten oppakken, zorgt ervoor dat potentiële kandidaten zich sneller terugtrekken. “

Context

Het eerste afspraakje met Isaline was niet meteen een schot in de roos, en ook de date met Celine was evenmin een voltreffer. “Ik ben iemand die altijd mijn buikgevoel volgt, en in het programma was dat ook zo. De meisjes met wie ik die eerste dates had waren zeer aangenaam, maar als er geen klik is, dan is het moeilijk om er veel extra tijd of moeite in te steken. En dat kon ik moeilijk wegsteken, nee.”

“Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik niet bepaald een nieuwe man ben”

“Het is wel jammer dat ik daardoor wat bruter op televisie overkwam dan ik in het echt ben. Dat vonden ook mensen in mijn omgeving, al kreeg ik veel positieve reacties. Dat ik geen hond of kat wil, bijvoorbeeld. Ik heb dat nooit zo bedoeld. Ik heb nooit een kat of hond gehad, maar als de vrouw van mijn leven pakweg een kat wil, ga ik daar nooit een punt van maken. Bij sommige uitspraken miste ik misschien wel de context, maar ik begrijp ook dat het televisie is. Ook de stiel van vlasboer had wel wat meer aan bod mogen komen, maar het is en blijft natuurlijk een datingprogramma.”

Oude stempel

Beter liep het in elk geval met Melissa en Eva, twee kleuterjuffen die ook nog eens een gelijkaardig karakter hadden. “Al was de ene wat meer teruggetrokken dan de andere”, aldus Bert. Bij Eva was de wederzijdse connectie minder uitgesproken, dus vond ze het niet zo erg dat Bert voor Melissa uit Harelbeke koos. Eva liet zich ontvallen dat Bert eerder iemand ‘van de oude stempel is’.

“Ik heb het niet opgevat als verwijt in elk geval. Ik weet ook dat Eva het niet zo bedoeld heeft. We hebben ook nog steeds een goed contact. Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik niet bepaald een nieuwe man ben. En het is nu eenmaal zo dat in onze stiel de huishoudelijke taken nog steeds meer verzorgd worden door de vrouw.”

In het programma zagen we hoe Bert op romantisch weekendje vertrok met Melissa. Hoe het afloopt, zien we zondagavond in de laatste aflevering, waarbij ook alle boeren nog eens samenkomen en terugblikken. “Het was fijn om iedereen terug te zien en kennis te maken met de andere boeren. Hoe dan ook heb ik geen spijt van mijn deelname, nee. Ik blijf wie ik ben. Of ik iets geleerd heb uit het programma? Goh, ik was wel verwonderd dat er soms negatieve reacties kwamen, terwijl ik gewoon maar eerlijk en direct wilde zijn. Het heeft geen zin om rond de pot te draaien. Ik heb het zelf ook liever als iemand tegen mij zijn gedacht zegt, dan achter mijn rug gaat praten. En op relationeel vlak? Ik heb wel gemerkt dat ik geen schrik hoef te hebben om mij open te stellen. Nee, ik heb er allerminst een slecht gevoel aan over gehouden.”

Boer zkt Vrouw, op zondag 2 juni om 19.55 uur bij VTM.

The post “Ik kwam bruter over dan ik ben”: Bert Vermeersch blikt met gemengde gevoelens terug op Boer zkt Vrouw is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVESTREAM NINOVE-KNOKKE. Pakt thuisploeg eerste zege van het seizoen in 1ste Afdeling of behoudt Knokke perfect rapport?

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Vanavond om 20u is dat KVK Ninove-R Knokke FC. Voor de Oost-Vlamingen is het hun eerste thuismatch van het seizoen in de 1ste Afdeling, kunnen ze winnen? Of pakt Knokke zes op zes? Kijk

Lees meer »

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Tachtiger die in Engeland stierf na vermoedelijke aanval door tieners, werd al langer gekleineerd: “Ze spuwden naar hem en gooiden met stenen”

De tachtiger die gestorven is nadat hij vermoedelijk door tieners in elkaar werd geslagen, verwittigde de politie in juli al nadat een groepje jongeren hem lastigviel. Dat melden Britse media. De 80-jarige Bhim Kohli werd zondagavond brutaal aangevallen in een park in het dorp Braunstone Town, in de Engelse regio Leicestershire, toen hij zijn hond aan het uitlaten was. De

Lees meer »

Grootouders laten Italiaanse tiener die zijn gezin uitmoordde niet in de steek: “Wij voelen medeleven voor onze kleinzoon”

Afgelopen weekend brak de hel los in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlakbij Milaan. In de nacht van zaterdag op zondag moordde de 17-jarige Riccardo Chiarioni op gruwelijke wijze zijn hele gezin uit. Zijn broertje en beide ouders lieten daarbij het leven. Diezelfde nacht bekent hij de drievoudige moord. Volgens de advocaat van Riccardo zouden zijn grootouders, ondanks de tragedie,

Lees meer »

Aantal reservisten bij Defensie schiet de hoogte in

Het aantal sollicitanten voor reservist bij het leger ligt dit jaar al 68 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit een voorlopige balans van Defensie. Voor volgend jaar worden er opnieuw 1.050 gezocht. Defensie maakt donderdag de personeelsplannen voor volgend jaar bekend. Het leger gaat op zoek naar 2.500 actieve militairen, 960 burgerpersoneelsleden en 1.050 reservisten.

Lees meer »

Ambachtendag De Klondiker overtreft alle verwachtingen

De eerste editie van de Ambachtendag, georganiseerd door huisbrouwerij Klondiker, was meteen een schot in de roos. Een twintigtal ambachtslieden demonstreerden zaterdag 31 augustus de passie voor hun vak. Zo’n 800 bezoekers wandelden geïnteresseerd door de Spoorweglaan. Ze hadden oog voor: de hoedenmaakster, de imker, de pottendraaiers, de smeden, de schaliedekker, de juwelenontwerpers, de kantklossers,
The post Ambachtendag De

Lees meer »