Honderden pro-Palestijnse manifestanten betogen aan Amerikaanse ambassade in Brussel

Honderden pro-Palestijnse manifestanten zijn vrijdag sinds 16.00 uur aan het betogen aan de Amerikaanse ambassade in Brussel. De betoging wordt georganiseerd door verschillende organisaties, waaronder de organisatie voor internationale solidariteit Intal en de Association Belgo-Palestinienne. Volgens de politie zijn er 300 betogers aanwezig, al stromen er nog mensen toe. 

Meer krantenkoppen in België

Camille (22) opent bruine kroeg en biercafé Cher Ami in Bissegem

Met de opening van Cher Ami in het gewezen pand van De Eikel op Bissegemplaats is Camille Kruydt (22) sinds vrijdag 20 september de jongste cafébazin van Kortrijk. “Ik was gestopt met de horeca, maar ik miste iets. Dit maakt me gelukkig. Mensen mogen zich verwachten aan een babbelaar aan wie je alles kan zeggen. Een spring-in-’t-veld, altijd klaar voor

Lees meer »

Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge

Een 19-jarige Beernemnaar is in beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf gekregen voor zinloos geweld op de Brugse kerstmarkt. Voor drugsbezit in de gevangenis kreeg hij er nog eens tien maanden cel bovenop.
The post Geen strafvermindering voor zinloos geweld op kerstmarkt in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders op bijzondere plek: bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenoemde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »