Goedkopere parkeertarieven voor zorgverleners in Kortrijk

Stad Kortrijk heeft in samenspraak met de sector een nieuwe parkeerregeling ingevoerd die niet enkel het parkeren makkelijker maakt, maar ook goedkoper. “Zo kunnen zorgverleners zich nog beter richten op het bieden van de best mogelijke zorg aan onze gemeenschap”, aldus Axel Weydts, schepen van Mobiliteit.

Parkeerduur tot 4 uur én goedkoper

Een hulpverlener die in het bezit is van een RIZIV-nummer kon al een vergunning aanvragen voor één, twee of drie uren. Voortaan kan ook een vergunning voor een tijdsduur van vier uren aangevraagd worden. Zo kan de zorgverstrekker zelf, in functie van de uitoefening van zijn job, bepalen welke formule het dichtst bij de werksituatie aansluit.

De vergunningen worden ook een stuk goedkoper. De jaarprijzen gaan respectievelijk van 125 naar 100 euro, van 175 naar 150 euro en van 275 naar 200 euro. De nieuwe vergunning voor vier uren komt neer op een jaarprijs van 250 euro.

De vergunning voor een zorgverstrekker is geldig voor het hele grondgebied van Kortrijk en deelgemeenten. Alleen op specifiek toegewezen plaatsen zoals Shop&Go plaatsen, plaatsen voor personen met een handicap, autodeelplaatsen, … kan deze niet gebruikt worden.

“Door het vergroenen van de stad, zijn heel wat parkeerplaatsen op ons publiek domein verdwenen. Deze werden ruimschoots gecompenseerd door nieuwe ondergrondse parkeerplaatsen. Maar voor de zorgsector is ondergronds parkeren niet altijd een goede oplossing. Daarom willen we tegemoet komen aan de vraag van artsen, verpleegkundigen, zorgkundigen om parkeren bovengronds voor hen eenvoudiger en goedkoper te maken”, aldus Axel Weydts.

Invoering digitaal Start-Stop systeem

Om de flexibiliteit nog extra te vergroten heeft de stad de vergunning aangepast van een fysieke parkeerschijf naar een digitaal Start-Stop systeem. Hierbij dient de gebruiker, na registratie, alleen het gelinkte nummerplaat en mailadres in te voeren. De parkeersessie stopt automatisch nadat de maximale parkeertijd is bereikt.

Meer info op www.kortrijk.be/parko.

The post Goedkopere parkeertarieven voor zorgverleners in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jan Deconynck publiceert tweede roman

De in Veurne geboren Jan Deconynck (60) schreef met Zwemmen in 1970 zijn tweede roman na zijn debuut Red Sergeant.
The post Jan Deconynck publiceert tweede roman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin volgt Joe Biden en zegt Kamala Harris te “steunen” in Amerikaanse presidentsverkiezingen

Vladimir Poetin zegt Kamala Harris, de Democratische kandidate voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen en huidig vicepresident van de VS, te “steunen” bij de stembusgang in november. De Amerikaanse president Joe Biden “heeft zijn kiezers aanbevolen om mevrouw Harris te steunen, dus steunen wij haar ook”, aldus de Russische president donderdag tijdens een economisch forum in Vladivostok.

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

“Soms loopt Ben Crabbé boos of stomverbaasd uit beeld”: voor 30 jaar ‘Blokken’ klapt jurylid Kris Soret uit de biecht

De kijker hoort hem als de jury van Ben Crabbé (61), maar ziet hem nooit in beeld. Behalve nu uitzonderlijk bij de 30ste verjaardag van ‘Blokken’. Kris Soret (69) is sinds dag één verantwoordelijk voor alle quizvragen en doet voor deze gelegenheid zijn boekje open over het succesformat. “Tv-recensenten gaven ons maar één seizoen”, onthult hij. Vandaag zitten ze aan

Lees meer »

Chaos bij VRT wordt alleen maar groter: hoe moet het nu verder? “Het krediet van de CEO is stilaan opgebruikt”

De kloof tussen het personeel en de top bij de VRT lijkt alleen maar groter te worden. Na het onverwachte ontslag van netmanager Lotte Vermeir – die bij velen op de werkvloer geliefd was – volgde het ganse weekend een welles-nietesspelletje tussen werknemers en directie. Tot zelfs open brieven uit drie hoeken, want ook tegenstanders van Vermeir roerden zich. Hoe

Lees meer »

Jager die ara doodschoot na bijna zes jaar procederen veroordeeld: “Eindelijk gerechtigheid voor Rambo”

De jager uit Deurne die in december 2018 een tamme, getrainde freeflying papegaai uit de lucht schoot in Malle, is vrijdag door het hof van beroep in Gent veroordeeld voor inbreuken op de dierenwelzijnswet. Zijn wapen werd verbeurdverklaard, hij moet een geldboete betalen en de rechtsplegingskosten. De jager is nu zwaarder veroordeeld dan in eerste aanleg. “Mijn cliënt is enorm

Lees meer »