Damse zanger-gitarist Angello K. Atim lanceert eerste blues single ‘Chance’

De Damse zanger-gitarist Angello K. Atim (19) heeft zijn eerste single ‘Chance’ online gelanceerd. “Het is een bluesnummer over kansen grijpen in het leven, rechtstaan als je in een diepe put zit”, zegt deze laatstejaars leerling aan OLVA.

Angello Komagum Kaffero Atim werd in Oeganda geboren, maar belandde negen jaar geleden samen met zijn moeder Jackie Atim in Sijsele: “De liefde bracht ons naar hier, want mijn mama huwde met Bruggeling Philippe Dejonghe.

Sterk

“Het heeft drie jaar geduurd, eer wij een visum kregen en naar België mochten komen. De overheid wou eerst onderzoeken of het niet om een schijnhuwelijk ging”, zucht Angello K. Atim, wiens familienaam ‘Komagum’ in het Luganda ‘ik ben sterk, kraak niet onder druk’ betekent.

Het wekt bijgevolg geen verwondering dat hij nu vooral bluesrock vertolkt, zij het vermengd met Afro beats: “Mijn moeder baatte een café uit in Oeganda, als kind hoorde ik al nummers van Jimi Hendrix, ZZ Top en Chuck Berry, maar ook van de Congolees Papa Wemba. Op het internaat zong ik in een koor. Toen wij naar België verhuisden, moest ik mezelf terugvinden in een nieuw land.”

Politiecommissaris

“Ik leerde omgaan met de rare reacties op mijn donkere huidskleur, via de krachtbal in Moerkerke en het Mega jeugdkoor in Sijsele kon ik mij goed integreren. Toen mijn beste vriend Matteo Rasemont mij vijf jaar geleden vroeg om te zingen in de bluesrockband Goe Poeier, twijfelde ik niet.”

“Sedertdien maak ik deel uit van die band, die aanvankelijk covers bracht, maar nu met ‘4th Street Boogie’ een eerste eigen single op vinyl uit heeft”, zegt Angello.

Politie

“Gaandeweg heb ik mij in de muziek verdiept. Voor 40 euro kocht ik mijn eerste akoestische gitaar, waarop ik begon te experimenteren. Gitaarlessen heb ik amper gevolgd, ik speel nummers na op het gehoor. ‘Hey Joe’ van Jimi Hendrix is mijn favoriete cover, maar ik ‘verengels’ zelfs nummers van Goldband.”

“Inmiddels heb ik al in heel wat cafés opgetreden. En nu is er mijn eerste single ‘Chance’ die ik op mijn slaapkamer opgenomen heb. Mijn ambitie? Het publiek een gezellige avond bezorgen, want mijn droom is na mijn studies rechten om magistraat of politiecommissaris te worden.” (SVK)

Angello K. Atim zie en hoor je aan het werk op 9 juni om 18 uur in Ma’Bluescafé in Kortrijk.

The post Damse zanger-gitarist Angello K. Atim lanceert eerste blues single ‘Chance’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Brabantse festival Paradise City op weg naar straffe wereldprimeur voor zijn tiende editie volgend jaar: “Idee zorgt voor levensvreugde”

De knaldrang was groot op Paradise City. Met dank aan – onder andere – de Orbit Stage, een gloednieuwe volledig uit hout opgetrokken arena inclusief 360 graden ravebalkon. Dé blikvanger van het driedaagse festival in Perk (Steenokkerzeel) dat er elk jaar nog groener op wordt. Op naar een straffe primeur in 2025: een tiende editie die op volledig pure hernieuwbare

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Belgisch onderzoek naar gebruik van paddo’s om alcoholverslaving te bekampen

In het Brusselse Brugmann-ziekenhuis loopt momenteel de eerste klinische studie in België naar het gebruik van psilocybine, het werkzame bestanddeel in hallucinogene paddenstoelen, bij de behandeling van alcoholverslaafden. In totaal zullen zo’n 62 personen de komende twee jaar, in lage of hoge doses, met deze stof behandeld worden. Dat is dinsdag gebleken bij de voorstelling van de studie door de

Lees meer »

Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele

De tractor rijdt op de landingsbaan van het vliegveld van Moorsele. Die moet, door de vele regen, bijgewerkt worden om klaar te zijn voor de zevende Fly-In. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli staan er immers vijftien vliegdemonstraties gepland. Luc Audoore kijkt er alvast naar uit.
The post Fly-In en spectaculaire demo’s op vliegveld Moorsele appeared first on

Lees meer »

Recreatie- en captatieverbod op Mandel en Grote Bassin in Roeselare door lozing van spinazie en erwten: “Proberen vissterfte tegen te gaan”

In Roeselare is een groot deel van de Mandel en Grote Bassin vervuild. Dat komt omdat er spinazie en erwten zijn geloosd, waarschijnlijk door een groenteverwerkend bedrijf. Daardoor is het voorlopig verboden om met bootjes te varen of te vissen. Ook de boeren mogen voorlopig geen water meer oppompen. De stad en de bevoegde diensten doen er alles aan om

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

ISVAG vraagt wijziging aan voor omgevingsvergunning om afvalverbrandingsoven in Wilrijk open te houden

Afvalintercommunale ISVAG heeft een wijziging aangevraagd voor haar omgevingsvergunning. Het bedrijf kreeg eind 2022 een proefvergunning van 2 jaar maar moet daarvoor voldoen aan verschillende voorwaarden, die enkel haalbaar zijn bij een wijziging van de omgevingsvergunning. "We moeten de impact op de buurt zoveel mogelijk beperken", zegt Kristel Moulaert, algemeen directeur van ISVAG.

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »