Avelgemnaars vanaf 24 juni welkom in het Huis aan de Schelde

Een nieuw hoofdstuk voor de gemeentelijke dienstverlening in Avelgem. Vanaf 24 juni zitten de diensten van het gemeentehuis en sociaal huis onder één dak: het Huis aan de Schelde. Op 31 augustus kunnen de Avelgemnaars tijdens een opendeurdag kennis maken met dit centraal ontmoetingspunt.

Ben je Avelgemnaar en wil je een nieuw paspoort of rijbewijs aanvragen? Ben je op zoek naar een omgevingsvergunning of wil je graag een afspraak maken met een maatschappelijk werker? Heb je een vraag voor de dienst woon-zorg of wil je een activiteit organiseren in het lokale dienstencentrum De Fijfouter? Dan kan je vanaf 24 juni terecht in de Leopoldstraat 66. Daar opent binnenkort het Huis aan de Schelde, het nieuwe ontmoetingspunt voor Avelgemnaars. Om de verhuis in goede banen te leiden, zal de dienst burgerzaken en de dienst publieke ruimte gesloten zijn in de week van 17 juni.

Opendeurdag

Op zaterdag 31 augustus opent het huis aan de Schelde haar deuren. Van 14 uur tot 17 uur kunnen geïinteresseerden het nieuwe gebouw verkennen en een praatje slaan met enkele medewerkers. Na de rondleiding worden de bezoekers getrakteerd door de gemeente op een drankje. Voor de jongste bezoekertjes wordt er ook leuke kinderanimatie voorzien.

Ook in het Huis aan de Schelde werken alle diensten op afsrpaak. Een afspraak maken kan via www.avelgem.be/afspraak of via het nummer 056 65 30 30 (enkel tijdens de openingsuren). Voor een goede en klantgerichte dienstverlening werkt het gemeentebestuur met uitgebreide openingsuren en telefonische bereikbaarheid:

Maandag: 8:30 tot 12 uur en 14 tot 16 uurDinsdag: 8:30 tot 12 uur en 14 tot 19 uurWoensdag: 8:30 tot 12 uur en 14 tot 16 uurDonderdag: 8:30 tot 12 uur en 14 tot 16 uurVrijdag 8:30 tot 12 uur

The post Avelgemnaars vanaf 24 juni welkom in het Huis aan de Schelde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Twee Belgische verdachten van moord op Vlaams koppel op Tenerife kunnen binnenkort aan Spanje worden overgeleverd

De Brusselse raadkamer heeft het Europees aanhoudingsbevel uitvoerbaar verklaard tegen de twee verdachten die in België zijn opgepakt in het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife. Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23) kunnen binnenkort dus aan Spanje worden overgeleverd. Woensdag raakte bekend dat

Lees meer »

De mens achter de nieuwe Britse premier Keir Starmer: “Als je het gespot van je kinderen kan overleven, is de politiek kinderspel”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »