Automobilist rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet, maar reed daarna doodleuk verder naar huis.

“Alles valt te herleiden naar zijn dronkenschap”, aldus advocaat Bram van den Bunder. “Hij ging zwaar over de schreef en buigt diep het hoofd.” Die nacht was het na een feestje begonnen met bumperkleven bij een politiewagen. Toen Jeroen C. die uiteindelijk aan hoge snelheid inhaalde, vonden de agenten het tijd voor een controle. Met de scheldtirade tot gevolg. C. bleek duidelijk dronken, zo’n 3 promille alcohol in het bloed volgens de officiële test. Met een van de agenten ging hij neus aan neus staan en kondigde aan toch gewoon verder naar huis in Avelgem te rijden, ondanks zijn onmiddellijk rijverbod van vijftien dagen. C. voegde de daad bij het woord, waarop zijn auto door de politie geïmmobiliseerd werd. Ook die takeling verliep niet zonder slag of stoot door het irritante gedrag van C.

Groot probleem

Er hangt de man een fiks rijverbod boven het hoofd. “Maar hij is internationaal vrachtwagenchauffeur”, opperde Bram van den Bunder plots het levensgrote probleem. “Ik heb enorm veel spijt”, vertelde C. aan de politierechter. “Ik kan niet geloven dat ik het was als ik alles nog eens nalees in het dossier.”

Hij vroeg nog verder met zijn vrachtwagen te mogen blijven rijden. De politierechter wil eerst meer garanties over zijn huidig alcoholgebruik, of het gebrek eraan, vooraleer verder te beslissen. De zaak gaat op 27 juni verder. (LSi)

The post Automobilist rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Duitse AfD stapt uit ID-fractie

21:34 De Duitse extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) stapt uit de fractie Identiteit en Democratie (ID) in het Europese Parlement. Dat heeft de partij beslist tijdens een congres in Essen…

Lees meer »

Topfavoriet Tadej Pogacar liep tien dagen geleden corona op, maar…: “Tegenwoordig herstelt menselijk lichaam daar sneller van”

Niks of niemand die de almachtige Tadej Pogacar (25) wat kan maken? Think again. Want tien dagen geleden was daar plots… Covid. Gelukkig zonder zware impact. De topfavoriet is fysiek klaar voor de Tour. Maar maakt alsnog voorbehoud. “Voor een klassieker of kortere rittenkoers had ik mezelf in de vorm van mijn leven genoemd. Maar de Tour duurt drie weken.

Lees meer »