Annelies Verlinden (CD&V) bij Luk Alloo: “Een mix tussen Open VLD en N-VA, daar zou ik op stemmen”

Televisiemaker Luk Alloo interviewt voor onze krant tot aan verkiezingsdag elke dag een politicus, 33 in totaal. Vandaag is het de beurt aan minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. “Ik lach graag, maar politiek is geen entertainment. Ik neem dat ernstig.”

 

Meer krantenkoppen in België

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

“Iedereen moet veilig naar school en de uitgaansbuurt kunnen”: PZ Vlas kondigt sterk verhoogde aanwezigheid in stationsomgeving aan

Woensdag heeft Politiezone Vlas aangekondigd dat het zijn aanwezigheid aan het station in Kortrijk meteen sterk opschroeft. Onder meer een mobiele commandopost moet de veiligheid in de zone, die de afgelopen maanden vaak een hotspot voor grenscriminaliteit was, waarborgen. “Iedereen moet zich weer veilig voelen”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post “Iedereen moet veilig naar school en de

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog tegen Israël: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt in kleine ruimte

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »