30 jaar gevangenis voor man die minnares doodschoot in auto in Berlare

De man die zijn minnares doodschoot in zijn wagen in Berlare, is veroordeeld tot 30 jaar cel. Dat heeft de voorzitter van het Gentse assisenhof beslist. De jury had hem gisteravond schuldig bevonden aan moord. 

Meer krantenkoppen in België

Verpakking belooft 400 gram choco, maar je krijgt 35 gram minder: hoeveel mag inhoud van product afwijken en wie controleert dat?

De Federale Overheidsdienst Economie (FOD) organiseert regelmatig steekproeven om te controleren of fabrikanten wel evenveel product in hun verpakkingen stoppen als ze beloven. Toch wil dat niet zeggen dat in een chocopot van 400 gram exact 400 gram moet zitten. Zolang een producent zich aan de opgelegde marges houdt, is er wettelijk gezien geen probleem. Ook al trek jij als

Lees meer »

Was laatste reünie tussen An ‘Bieke’ Swartenbroekx en Herman ‘Marcske’ Verbruggen echt de laatste? “Typisch ‘Kampioenen’-misverstand”

“Pas in het ziekenhuis kom ik weer bij volle bewustzijn.” An Swartenbroekx (55) en haar man Guido leven al twee jaar geleden lang hun Spaanse droom in Andalusië, maar die kent af en toe ook tegenslag. Daarover vertelt An wekelijks in haar column in ‘Story’. Deze week: een zware valpartij, de uitgave van haar derde kinderboek en de reünie van

Lees meer »

Opvallende voorstellen uit federale regeringsnota gelekt: “Het KMI splitsen? Dat zal niet voor beter weer zorgen”

Sléchts enkele uren voordat formateur Bart De Wever (N-VA) naar de koning trok, is een federale werknota gelekt met heel wat opvallende voorstellen. Eén punt springt eruit: de regionalisering van het KMI. ‘Onze wolken eerst?’ VTM-weerman David Dehenauw staat alvast niet te juichen. En ook andere partijen lopen niet over van enthousiasme. “Deze nota is waardeloos.”

Lees meer »

LIVE OOST-VLAANDEREN. Premier De Croo haalt toch nog absolute meerderheid in Brakel: “Gunt u het mij misschien niet?” – Conner Rousseau: “Rode golf door Vlaanderen”

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Oost-Vlaanderen. Wie wordt de burgemeester van Gent? Sleept Conner Rousseau de sjerp in Sint-Niklaas in de wacht? En haalt Forza Ninove nu wel een absolute meerderheid? Volg de aanloop naar de verkiezingen op de voet in onze provinciale

Lees meer »

Energiewaakhond waarschuwt voor overvloed aan zonnestroom

De Belgische ­energieregulator CREG toont in een nieuwe studie hoe ons elektriciteitsnet vandaag soms tot zijn limieten gedreven wordt. Om de groeiende zomerse overschotten aan zonne-energie op te vangen, zal meer flexibiliteit ­ingebouwd moeten worden, aldus de waakhond in de studie waarover De Tijd dinsdag bericht.

Lees meer »