11 nieuwe Ford Rangers voor kustredders

Dankzij het verlengde partnership met Ford Unicars en Ford Benelux kan de West-Vlaamse Kustreddingsdienst dit seizoen opnieuw 11 spiksplinternieuwe interventiewagens in gebruik nemen voor haar dagelijkse taken op het strand.

Op vrijdag 31 mei werden de nieuwe Ford Rangers geleverd in Westende op het hoofdkantoor van IKWV. “Ook dit jaar kozen we opnieuw voor de 4×4 terreinwagens van het type Ford Ranger. De voorbije zomers hebben de wagens zich al meer dan bewezen en we zijn ervan overtuig dat ze ons ook dit jaar niet zullen teleurstellen”, zegt Ann Beun, algemeen directeur bij de West-Vlaamse Kustreddingsdienst. “We zijn dus met heel veel plezier op het aanbod van Ford & Unicars ingegaan.”

Elke kustgemeente krijgt één wagen. “En daarboven krijgen we nog één extra wagen die dienst doet voor het secretariaat om materiaal en andere zaken rond te brengen tijdens de zomer. Ze worden op verschillende manieren ingezet. In de eerste plaats op het strand zelf om materiaal ter plaatse te brengen naar de waterlijn. Vooral de boten en de trailers moeten verplaatst worden. Maar ze komen ook van pas om slachtoffers te vervoeren op het strand of medisch materiaal van op de zeedijk tot bij het slachtoffer te brengen.”

De Rangers kregen net zoals vorig jaar een aangepaste bestickering in de lifeguard kleuren rood en geel, en werden voorzien van een lichtbalk met blauwe signalisatielichten en een geluidssignaal. Dit stelt de hoofdredders in staat om, ingeval van een dringende interventie, zich prioritair naar het incident te begeven. Er werd tevens voorzien in een opleiding prioritair rijden voor alle chauffeurs zodat dit in de meest veilige omstandigheden kan plaatsvinden.

Zowel de bestickering als de lichtbalken zetten het professioneel karakter van de redders aan zee in de verf. Zij zijn immers vaak het eerste aanspreekpunt bij problemen op het strand en in zee. Het is dan ook van cruciaal belang dat de interventievoertuigen snel ter plaatse kunnen komen om tijdig hulp te verlenen.

Ondertussen beschikt het IKWV in meerdere gemeenten ook over een aantal jetscooters om zoveel mogelijk watersporters en andere mensen in nood te helpen.

Vanaf 15 juni vind je in elke kustgemeente minstens één reddingspost terug. Vanaf 1 juli zullen alle 83 reddingsposten open en operationeel zijn. Op de website www.ikwv.be vind je alle info.

The post 11 nieuwe Ford Rangers voor kustredders is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Vlaanderen Muziekland’ trekt ook deze zomer rond in Vlaanderen én komt één keer naar… Nieuwpoort!

De zomermaanden staan steevast gelijk aan talloze, populaire muziekevenementen en -programma’s. Vorig jaar maakte ‘Vlaanderen Muziekland’ – toen exact negen jaar na de laatste uitzending – daar deel van uit. En hoe! Maar liefst 50.000 muziekliefhebbers over geheel Vlaanderen konden genieten van een sterk staaltje muzikaal talent én een magnifieke productie. Ook dit jaar kan Vlaanderen Muziekland niet ontbreken en

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Joe Biden na uitspraak over immuniteit Trump: “Macht van president niet langer beperkt door de wet”

De Amerikaanse president Joe Biden noemt het arrest van het Hooggerechtshof over de immuniteit van voormalig president Donald Trump "gevaarlijk". "Praktisch zijn er vrijwel geen grenzen aan wat de president kan doen. De macht van het ambt wordt niet langer beperkt door de wet." Het Hof stelt dat een president immuun is voor wat hij als president gedaan heeft, maar

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »

Kind gestoken door Aziatische hoornaar in speelhuisje: Vlaams Bijeninstituut roept ouders op om extra voorzichtig te zijn

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me echt niet goed”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Zomersportkampen in Kortrijk

Twee maanden zomervakantie is een lange tijd om te overbruggen. Gelukkig bieden Kortrijk en deelgemeenten een breed scala aan stimulerende zomerkampen, van sportieve avonturen tot creatieve workshops en educatieve programma’s. Voor sportliefhebbers zijn er tal van mogelijkheden om actief bezig te zijn tijdens de zomermaanden. Hieronder lichten we enkele van onze favorieten uit.
The post Zomersportkampen in Kortrijk appeared

Lees meer »

Kwart nieuwe auto’s is elektrisch

20:34 Elektrische wagens waren in de eerste zes maanden van het jaar goed voor 24,5 procent van de nieuwe inschrijvingen. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en secto…

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »