Wijkcomité zet zich al tien jaar in voor Becelaeres Hof

Het wijkcomité van Becelaeres Hof viert het tienjarig bestaan met een aperitief, barbecue en optreden van cabaretier Karel Declercq. Wat begon als een bescheiden groep met leden Guy Daenens, Norbert Decin, Bernard Despiere, Dirk Ostyn, Luc De Moor, Eddy Wastyn en Jean Claude Coelembier in 2015, is uitgegroeid tot een centraal onderdeel van het buurtleven.

Groot feest bij wijkcomité Becelaeres Hof. Het wijkcomité is er tien jaar actief en dat wordt gevierd op zondag 2 juni in het JOC met een aperitief, barbecue met dessert en een optreden van cabaretier Karel Declercq. Tien jaar geleden bestond het programma – toen nog in de Belleveuschool – uit een barbecue, petanquewedstrijd en dansavond. “Dat eerste feest was een impuls voor de buurt”, herinnert Luc De Moor zich. “Het bracht mensen samen en creëerde een gevoel van verbondenheid.” Het comité had de smaak te pakken en organiseerde ook jaarlijks een gratis nieuwjaarsreceptie.

Het wijkcomité, dat op vandaag bestaat uit Heidi Verstraete, Dirk Ostyn, Eddy Wastyn, Norbert Decin en Jean Claude Coelembier, organiseerde de afgelopen jaren tal van activiteiten, waaronder petanque, bingo, en de quizzen Kwistet 1 en 2. Een hoogtepunt was de halloweenwandeling. Lentewandelingen met hapjes en drankjes waren ook geliefd bij de gemeenschap.

In het voorjaar van 2019 konden buurtbewoners deelnemen aan een fotozoektocht door de wijk, waardoor ze nieuwe plekken konden ontdekken. Het comité nam ook deel aan zwerfvuilacties en vierde in 2020 de 100ste verjaardag van wijkbewoonster Marcella Verpoort.

Afscheid

Naast het organiseren van activiteiten, heeft het comité zich ook ingezet voor verbeteringen in de wijk, met name rondom de vernieuwingswerken. “We hebben veel initiatieven genomen om de werken in goede banen te leiden”, zegt Jean Claude Coelembier, “maar helaas werden veel van onze zorgen genegeerd.”

Nu ligt de focus echter op de viering van het tienjarig bestaan dat meteen gepaard gaat met een afscheid. Na tien jaar geeft Jean Claude Coelembier de fakkel als voorzitter door.

“Maar niet zonder de leden en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet”, zegt hij. “Ik hoop op een voortzetting van de gemeenschapszin in de wijk. Het wijkcomité heeft in de afgelopen tien jaar bewezen dat samenwerking en betrokkenheid de sleutel zijn tot een hechte gemeenschap. Met dankbaarheid blikken we terug op het verleden en zien we vol vertrouwen de toekomst tegemoet.”

The post Wijkcomité zet zich al tien jaar in voor Becelaeres Hof is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

9 knaloranje wegomleggingsborden op één rondpunt in Koekelare

Op een rondpunt in Koekelare staan maar liefst 9 borden die elk een wegomlegging aanduiden. Er staan op elke as van het rondpunt omleidingsborden, naar alle richtingen dus. Bovendien zijn er op de vluchtheuvels ook nog eens borden geplaatst, die elk een andere richting uitwijzen. Een wirwar aan omleidingen die bij de weggebruiker voor verwarring zorgen.

Lees meer »

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Hamas bereidde zich jarenlang voor op ondergrondse oorlog: handleiding beschrijft hoe je door pikdonkere tunnels navigeert en zo veel mogelijk doden maakt

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die laten zien dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Ze omvatten onder meer een gevechtshandleiding die beschrijft hoe je je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza verplaatst en zo veel mogelijk doden maakt in een kleine ruimte. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Blue Stars Brugge mikt op een mooie plek in de top drie in eerste provinciale

In eerste provinciale is het onder meer uitkijken naar de prestaties van Blue Stars Brugge One die met een nieuwe coach de competitie zullen aanvatten. Vorig seizoen werd de coach halverwege de competitie bedankt voor bewezen diensten en nam de Nestor van de basketcoaches, Ronny Seghers, tijdelijk over. Tijdelijk betekende uiteindelijk tot het eind van het seizoen, maar Blue Stars

Lees meer »

Vlaams Belang heeft eerste schepenmandaat ooit ‘te pakken’: oud-N-VA’er in Erpe-Mere stapt over

“Dit is een statement tegen het ondemocratische cordon, want dat heeft niks met inhoud of bekwaamheid te maken.” Vlaams Belang krijgt onrechtstreeks voor het eerst een zitje in een college van burgemeester en schepenen. Dat gebeurt in Erpe-Mere, waar schepen Gerda Van Steenberge als onafhankelijke nu na 12 jaar terugkeert naar Vlaams Belang. Tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd ze verkozen

Lees meer »

“Een echte kapitein verlaat zijn schip niet”: Jaron Dewitte (25) staat al 7 jaar aan het roer van Schippersweekend

Jaron Dewitte (25) werd op zijn achttiende vrij vroeg – vrijwillig weliswaar – gebombardeerd tot de voorzitter van vzw Schippersweekend. Hij eet, slaapt en leeft een jaar lang voor het driedaagse Lauwse festival en denkt nog niet aan stoppen. “Volgend jaar hebben we onze veertigste editie. Een echte kapitein zal zijn schip toch niet verlaten nét voor zo’n mooie editie?”<br

Lees meer »