Vincent Kompany tijdens eerste persconferentie bij FC Bayern: “Ik was níet verbaasd toen Bayern belde, maar ik snap dat jullie dat wel waren”

 

Vincent Kompany heeft – zoals we dat van hem kennen – een zelfbewuste indruk gemaakt tijdens zijn eerste persconferentie bij FC Bayern. Zijn antwoorden hadden vaak een filosofische toon, gingen over hard werken en spelers beter maken. Opvallend was ook dat ze bij Bayern zeer lovend waren over zijn twee seizoenen als Anderlecht-coach. “Hij bracht daar zeer aantrekkelijk voetbal.”

 

Meer krantenkoppen in België

Twintig maanden cel voor jonge Fransman die gewelddadige GSM-diefstal pleegt

Een 19-jarige jongeman die in Frankrijk woont heeft 20 maanden effectieve celstraf gekregen na een gewelddadige diefstal van een GSM in De Panne. Volgens het slachtoffer werd zijn telefoon door een jongerenbende geroofd toen die passeerden met de wagen en werd er daarna geld afgehaald. “Hij heeft nog steeds nachtmerries over de feiten”, zegt de advocaat van het slachtoffer.

Lees meer »

Engelse vrouw (36) krijgt levenslang nadat ze beide ouders vermoordt en lichamen vier jaar lang thuis verstopt: “Kop op, jullie hebben de slechterik”

In Engeland is de 36-jarige Virginia McCullough vrijdag veroordeeld tot een levenslange celstraf. McCullough vermoordde in 2019 haar beide ouders en hield hun lichamen vier jaar lang verborgen in hun huis in Essex, waar ze na de dubbele moord bleef wonen. Het lichaam van haar moeder verstopte ze in een kleerkast en voor haar vader bouwde ze een “geïmproviseerde graftombe”.

Lees meer »

Ex-verloofde van Liam Payne overspoeld met haatreacties na zijn overlijden: “Het is allemaal jouw schuld”

Kort na het nieuws van Liam Payne’s overlijden werd de sociale media van zijn ex-verloofde, Maya Henry (23), overspoeld met haatreacties van zijn fans. Hun tumultueuze relatie leidde ertoe dat Henry hem enkele dagen geleden een contactverbod oplegde wegens herhaaldelijk ongewenst contact. Fans beweren nu dat zij verantwoordelijk is voor Liams overlijden.

Lees meer »

Michaël Vannieuwenhuyze is de nieuwe burgervader van Harelbeke: “Zullen meer inzetten op communicatie met de burger”

Het dringt nog steeds niet volledig tot hem door, maar Michaël Vannieuwenhuyze, die als lijsttrekker van Team Harelbeke zijn politieke comeback maakte, mag in december effectief de burgemeesterssjerp overnemen van Alain Top (Vooruit). “Dit voelt echt onwezenlijk!”
The post Michaël Vannieuwenhuyze is de nieuwe burgervader van Harelbeke: “Zullen meer inzetten op communicatie met de burger” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft nog geen klachten ontvangen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne. Dat meldt de voorzitter van de Raad, professor Herman Matthijs. Ook in Alken, Turnhout en Ninove voert het parket een onderzoek.
The post Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leopoldpark krijgt nieuw groen

Op maandag 14 oktober start de groendienst met werkzaamheden in het Leopoldpark in Blankenberge.
The post Leopoldpark krijgt nieuw groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA, CD&V en Groen wijzen uitnodiging van Puur+ Diepenbeek af

In Diepenbeek hebben N-VA, CD&V en Groen beslist om niet in te gaan op de uitnodiging voor verkennende gesprekken van Puur+. Die partij had na de verkiezingen het initiatiefrecht gekregen om een meerderheid te vormen. "We werken momenteel erg goed samen met Groen en CD&V. Er is veel vertrouwen tussen de partijen. Dat kan ook bij andere partijen meespelen", aldus

Lees meer »

Japanse anti-kernwapenorganisatie wint Nobelprijs voor de Vrede

De Nobelprijs voor de Vrede gaat dit jaar naar de Japanse organisatie Nihon Hidankyo, een groepering van slachtoffers van de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Ze krijgen de prijs voor hun strijd om kernwapens uit de wereld te krijgen en omdat ze in die strijd aantonen dat kernwapens nooit meer gebruikt mogen worden. Dat heeft het Noorse Nobelcomité vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Belgische vorstenpaar aan Arc de Triomphe ontvangen door Franse president Macron

Koning Filip en koningin Mathilde zijn maandag begonnen aan een driedaags staatsbezoek aan Frankrijk. Het vorstenpaar kreeg een officiële ontvangst aan de Arc de Triomphe, in het centrum van Parijs. Na een autorit over de Champs Élysées, die voor de gelegenheid werd afgesloten voor het verkeer, werden ze aan het bekende monument begroet door president Emmanuel Macron en zijn vrouw

Lees meer »