Van totaal onbekend naar viraal in twee dagen: wie is de jonge Maleisiër achter AI-beeld ‘All eyes on Rafah’?

Je kan er op Instagram niet omheen: dezelfde afbeelding van een immens tentenkamp in Gaza duikt werkelijk overal op. ‘All eyes on Rafah’ werd sinds dinsdag wereldwijd al ruim 47 miljoen keer gedeeld. Alleen: hét meest virale beeld van het jaar is niet echt, maar kwam met artificiële intelligentie tot stand. Wie zit er achter het nepbeeld? En waarom kan net dit beeld van Gaza in enkele dagen de hele wereld veroveren? 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristenbelasting

De prijs die internationale toeristen moeten betalen om Nieuw-Zeeland binnen te komen, stijgt begin volgende maand van 35 Nieuw-Zeelandse dollar (bijna 20 euro) naar 100 dollar (ruim 56 euro). De verdrievoudiging van de prijs is onder meer nodig voor natuurbescherming, meldt de regering van het land.

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

Voor het eerst sinds Wereldoorlog II is extreemrechts de grootste in Oost-Duitsland: dit is frontman Björn Höcke

Hij gebruikte de slogan van de knokploeg van Adolf Hitler in een speech, noemde het Holocaustmonument in de Duitse hoofdstad Berlijn een ‘monument van schaamte’ en wil de Duitse cultuur herstellen “van de onmenselijke gendergekte”. Wie is Björn Höcke (52), de meest succesvolle extreemrechtse politicus van Duitsland sinds de Tweede Wereldoorlog? “De traditionele partijen lossen ons land op als een

Lees meer »

Ondanks groot risico op kanker: 25 jaar na verbod worden nog steeds spullen met asbest verkocht

Er worden nog altijd asbesthoudende producten verkocht, ook al is dat al 25 jaar verboden wegens het verhoogde risico op kanker. Dat ontdekte VRT NWS. Op tweedehandssites maar evengoed in fysieke winkels vind je allerhande spullen terug die uit de gevaarlijke stof zijn vervaardigd: van een tuinstoel over bloembakken tot een hondenhok in asbestcement, je kan het zo gek niet

Lees meer »

Nieuw Bancontact CASH-punt in Wervik opent half december de deuren in voormalig automatenkantoor van KBC

In de Vlamingenstraat, pal in het stadscentrum van Wervik, komt er in de gewezen loketzaal van KBC een Bancontact CASH-punt. De opening is voorzien op maandag 16 december. Aan deze geldautomaat zullen klanten van Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC geld kunnen opnemen. Wie klant is bij een van die grootbanken kan ook het saldo op de rekening raadplegen

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Wonderlijke Duitse dagen

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Wonderlijke Duitse dagen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook lijst Voor Oudenburg is compleet: “We willen onze stad klaar maken voor de toekomst”

De lijst Voor Oudenburg stelt haar 21 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober voor: meer dan de helft, vaak zonder politieke kleur, neemt voor de eerste keer deel. Eerder was al bekend dat Anthony Dumarey de lijst trekt. Burgemeester Romina Vanhooren staat op de tweede plaats, gevolgd door schepen Jens Balliere. Gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert is lijstduwer.
The post

Lees meer »

KIJK. Staf Coppens en zijn gezin geven een rondleiding door hun nieuwe huis in ‘Camping Coppens’: “De missie is geslaagd”

“Op naar een nieuw avontuur.” In de eerste aflevering van ‘Camping Coppens’ nemen Staf en zijn gezin een drastische beslissing. Ze zetten hun huis te koop en bezoeken hun nieuwe woning in Karlstad, ver weg van de rustgevenden natuur waarvoor het gezin van vier naar Zweden trok. “Het is hier heel mooi”, klinkt het bij Nora en Beau. “Dichter bij

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “VRT is niet ziek of een bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen van 13 oktober?

Oc Walnes was aardig volgelopen op maandag 2 september voor het eerste en enige politieke debat n.a.v. de verkiezingen voor een nieuwe Diksmuidse gemeenteraad. Ruim 120 aanwezigen – waarvan een heel groot deel fans van de diverse partijen – werden door Manu Mackelberghe, voorzitter in lopende zaken van het bewonersplatform, verwelkomd.
The post Wat mag Woumen verwachten na verkiezingen

Lees meer »