Tien jaar later speelt Jérémie Vrielynck uit Deerlijk terug mee in de spektakel-musical 14-18: “Toen was ik kleine Fons, nu speel ik Fons!”

De 24-jarige Jérémie Vrielynck zag het levenslicht in Waregem en groeide op in Deerlijk, waar hij ook 22 jaar woonde. Ondertussen verhuisde hij sinds twee jaar naar Geel. Tien jaar geleden speelde hij de rol van ‘kleine Fons’ in de spektakel-musical 14-18, zijn eerste musicalervaring. Nu speelt hij de rol van Fons, alternerend met Jonas Van Geel. Jérémie heeft het ook druk met zijn muziek. Op vrijdag 31 mei komt zijn nieuwe single ‘Waarheid Durven of Doen’ uit.

“Ik draag Deerlijk nog altijd diep in m’n hart. Ik verhuisde naar de Kempen voor… de liefde én ook omdat ik een prachtige opportuniteit kreeg om hier in een groot huis te wonen, waar ik ook voldoende plaats had om mijn eigen muziekstudio te bouwen. Het voorbije jaar lag – volgens de buitenwereld – mijn focus meer op musical, aangezien ik in drie producties meespeelde. Ik mocht twee fantastische hoofdrollen spelen: één in ‘Hairspray’ en nu in ‘14-18’. Maar ik verhuisde vooral naar Geel voor die muziekstudio (lacht). En nu nog goed nieuws: op vrijdag 31 mei komt mijn nieuwe single ‘Waarheid Durven of Doen’ uit, die hier volledig is opgenomen en die ikzelf heb ingespeeld.”

Vertel eens over de producties waarin je al meespeelde?

Jérémie: “Ik heb er de voorbije 10 jaar heel wat gedaan. Ik ben 10 jaar geleden begonnen met 14-18 en dat was m’n allereerste musical ooit. Ondertussen speelde ik ook nog hoofdrollen in de eerste en laatste ‘Ketnet Musicals’, in de theatertour van ‘Oliver Twist’, ‘Muerto’… Ik heb nog gast- en bijrollen gespeeld in tv producties voor Ketnet en Studio 100. Ik heb best wat mogen doen voor Studio 100 qua theater, tv en studio werk. Dit alles heeft me waarschijnlijk wel gebracht tot waar ik nu sta.”

Wat vond je tien jaar geleden van 14-18?

Jérémie: “Ja, tien jaar geleden speelde ik kleine Fons. Dit is eigenlijk het allerzotste. Ik mag nu 10 jaar later Fons spelen. Er zitten er nog bij die tien jaar geleden ook meespeelden, maar ik ben als enige doorgegroeid van personage van kleine Fons naar Fons. Dat is heel surreëel. Ik gebruik bewust dat woord omdat ik het nog steeds niet kan vatten met momenten.”

De West-Vlamingen (v.l.n.r.) Jeroen Logghe, Niels Destadsbader, Charline Catrysse en Jérémie Vrielynck. © PADI/Gilles

Werd je nu gevraagd of deed je auditie om mee te doen?

Jérémie: “Ze belden me zelf met de vraag of het iets voor mij was. Uiteraard heb ik daar niet over getwijfeld. Ik zei meteen ja. Ik ben toen naar Studio 100 gereden voor een auditie en uiteindelijk is er daar beslist dat ik mag meedoen, en dat ik de rol van Fons op mij zou nemen alternerend met Jonas Van Geel.”

Is het een moeilijke rol? Hoe vaak zal je meespelen? Trouwens, hoe lang speelt 14-18 in Puurs?

Jérémie: “Ik speel de rol van Fons De Rudder. Fons is één van de vier hoofdpersonages die we volgen in de Eerste Wereldoorlog. Vier beste vrienden moeten naar het front trekken. Het is een zeer actuele voorstelling. Het is één van de meest actuele musicals die Studio 100 ooit heeft gemaakt,moet ik er helaas bijzeggen. We zijn 2024 en méér dan 110 jaar later zijn er nog steeds gruwelijke oorlogen bezig. Dat is verschrikkelijk. Het voelt heel belangrijk om – los van het personage – deze voorstelling te vertellen. Het is zeker geen gemakkelijke rol. Er zijn wel een serieus aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Ik neem de taak heel ernstig. Dat heeft voor het nodige voorbereidingswerk én ook voor de nodige repetitieduur gezorgd. Ik ben blij dat ik de kans krijg. Ik speel afwisselend. Jonas en ik spelen ongeveer elk de helft. Er staan ondertussen wel wat shows open en we spelen momenteel tot eind september.”

Wat doe je tijdens de zomermaanden?

Jérémie: “Ik ga met mijn band op pad. Het zal ietsje minder druk zijn. Omdat er al 136 shows gepasseerd zijn – zowel theater als musical – ga ik het iets rustiger aan doen deze zomer. Mijn nieuwe single ‘Waarheid Durven of Doen’ komt uit op 31 mei. Ik hoop dat we daardoor weer mogen langsgaan bij ‘Radio 2 Aan Zee’ en dat we misschien mogen meespelen voor een plekje op Zomerhit. Dat is toch de doelstelling. Als we die zouden halen zou het toch nog eens een hele drukke zomer worden. Vanaf eind augustus beginnen we weer met een weekje repeteren in het Pop-Up Theater en dan starten we weer met de tweede run van 14-18. Het zal allemaal wel weer drukker zijn dan gepland (lacht).”

En wat staat er op het programma voor het najaar?

Jérémie: “Muziek, muziek én nog eens muziek. Ik ben volop bezig met nieuwe muziek aan het maken. Ik hoop dat we de muzikale weg verder kunnen uitbouwen. Er komt vooral ook wat rust in het najaar. Ik heb zoveel gedaan het afgelopen jaar waar ik enorm blij voor ben, maar het is misschien tijd om eens twee weken op vakantie te gaan. Dat is héééééél lang geleden.” (PADI)

Info en tickets 14-18: www.14-18.nuwww.jeremievrielynck.be

The post Tien jaar later speelt Jérémie Vrielynck uit Deerlijk terug mee in de spektakel-musical 14-18: “Toen was ik kleine Fons, nu speel ik Fons!” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »