Rechtszaak tegen American Airlines nadat het zwarte passagiers vroeg vlucht te verlaten na klacht over lichaamsgeur

Drie zwarte mannen hebben American Airlines een rechtszaak aangespannen wegens discriminatie. Ze beweren dat de luchtvaartmaatschappij hen dwong het vliegtuig te verlaten nadat een steward geklaagd had over de lichaamsgeur van een passagier.

 

Meer krantenkoppen in België

Vandaag nog temperaturen tot 29 graden, maar ook onweer op komst met kans op veel neerslag en windvlagen: code geel in vrijwel heel Vlaanderen

Wie van de zon wil genieten, moet dat vandaag doen, want het weer gaat omslaan. Daarvoor waarschuwt onze weerman Frank Duboccage. “Dit weekend zal nog best meevallen – voor zaterdag is dat zelfs een understatement, maar wat er daarna op ons afkomt, is andere koek.” Door het warme weer is er vandaag evenwel kans op hevige onweersbuien. Het KMI kondigt

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Er was geen tijd om te vluchten”: nu al 47 doden en 206 gewonden nadat Rusland leercentrum en ziekenhuis bombardeert

Zeker 47 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook liefst 206 gewonden, volgens de laatste cijfers. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Het grote aantal slachtoffers valt deels te verklaren omdat er een zeer korte tijdspanne

Lees meer »

Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld

Het monument van de Markebeke, dat verwijst naar een historisch incident in Marke tijdens de Boerenkrijg, is na een zorgvuldig restauratieproces in ere hersteld en herplaatst. Het monument werd in januari 2023 aangereden door een onbekende.
The post Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend

Het eerste weekend van september betekent in Roesbrugge: kermisweekend. Na IJzerfun tijdens de zomerperiode focust het feestcomité van Roesbrugge op het kermisweekend van vrijdag 6 tot zondag 8 september met voor elk wat wils.
The post Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Nafaa B., een 24-jarige Fransman geboren in Algerije, is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete voor een aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen in Ieper en Poperinge. Een tweede beklaagde kreeg bij verstek één jaar cel.
The post Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Basisschool Mandelbloesem overrompeld bij start schooljaar

De Oostrozebeekse basisschool Mandelbloesem heeft op een wel heel originele manier het schooljaar ingezet. De school van directrice Ilse Vervaeck telt zo maar eventjes 600 leerlingen, omringd door een team van 70 personeelsleden. “Voor de eerste keer waren de ouders welkom op de speelplaats bij het belsignaal. Voor ons een hele uitdaging”, opende schooldirecteur Ilse
The post Basisschool Mandelbloesem

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »