Polikliniek van AZ Alma in Sijsele wordt grondig verbouwd en vernieuwd

In juni starten de verbouwings- en vernieuwingswerken aan de polikliniek van AZ Alma in de Gezondheidscampus Sanapolis in Sijsele. De huidige polikliniek wordt compleet vernieuwd en krijgt een aparte toegang en onthaalbalie. De werken moeten begin 2025 afgerond zijn, maar tussendoor blijven alle consultaties plaatsvinden in tijdelijke lokalen in het voormalige ziekenhuisgebouw.

“Met deze verbouwingen bevestigt AZ Alma haar verblijf voor een lange periode in de Gezondheidscampus Sanapolis, waarin de polikliniek een belangrijke rol zal spelen”, benadrukt communicatiemanager Marc Van Hulle. “Na het bouwverlof wordt dan ook gestart met een volledige verbouwing van de huidige consultatieruimtes in de polikliniek.

Het gaat om een volledige facelift en modernisering, met een aparte onthaalbalie en een afzonderlijke toegang, in het gebouw rechts van de huidige hoofdingang van Gezondheidscampus Sanapolis (het vroegere Locomotorisch Centrum).

Specialismen

In de vernieuwde polikliniek zullen volgende specialismen één of meerdere dagen per week consultatie houden: cardiologie, endocrinologie, fysische geneeskunde, heelkunde, neurologie, neus-keel-oor, reumatologie en urologie.

Zo zal de nieuwe polikliniek eruit zien. © AZ Alma

In afwachting van de opening van de nieuwe polikliniek, voorzien in 2025, verhuizen de consultaties naar de gang in het vroegere ziekenhuisgebouw waar al enkele consultatieruimtes van AZ Alma waren. Deze verhuis gebeurt nog voor het bouwverlof en start rond half juni. Ook de onthaalbalie verhuist mee naar die gang, zodat alles in één zone ligt en het voor de patiënten eenvoudiger zal zijn.

Tijdelijke oplossing

Dit is een tijdelijke oplossing voor een paar maand, maar op die manier blijven we onze patiënten de nodige kwalitatieve zorg en service aanbieden. De timing van de werken iet er als volgt uit. Voor het bouwverlof worden de consultaties, ondergebracht in het voormalige LMCgebouw en de onthaalbalie verhuist naar de gang tussen het onthaal en het LMC.

Na het bouwverlof starten de verbouwingswerken in het voormalige LMC-gebouw. “Er komen tien consultatieruimtes, een nieuw sanitair blok en wachtzaal, een heraangelegd binnentuintje, een nieuwe onthaalbalie en een nieuwe toegangsdeur. Vanaf begin 2025 opent de vernieuwde polikliniek van AZ Alma opent de deuren. Patiënten zullen kunnen binnenkomen via de nieuwe toegangsdeur en kunnen parkeren op een nieuw aangelegde parking, de vroegere artsenparking”, aldus Marc Van Hulle.

The post Polikliniek van AZ Alma in Sijsele wordt grondig verbouwd en vernieuwd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een op de zes werknemers ontvangt fietsvergoeding

Uit de jaarlijkse evaluatie van de alternatieve loonvoordelen in 2022 blijkt dat de tweede pensioenpijler het belangrijkste voordeel blijft. Ook maaltijd- of ecocheques zijn populair, net als een tussenkomst in woon-werkverkeer. Maar liefst één op de zes werknemers ontvangt een fietsvergoeding, een stijging van 3 procent tegenover het jaar voordien.

Lees meer »

Vermoedelijke daders van dodelijke home-invasion in Halle opgepakt

De vermoedelijke daders van de home-invasion in Halle op 19 april 2024 zijn opgepakt. Het gaat om 3 mannen uit de omgeving van Brussel. Er volgden verschillende huiszoekingen, onder andere op de woonplaatsen van de gearresteerde mannen. Bij de home-invasion werd een van de bewoners neergeschoten, hij overleed enkele dagen later.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen”

Een 29-jarige Oekraïense vrouw en haar 36-jarige Moldavische echtgenoot hebben voor de Brugse rechtbank drie jaar cel gekregen, waarvan twee met uitstel, voor liefst 23 diefstallen bij Colruyt. Daarbij hadden ze het op een heel specifieke buit gemunt.
The post Durex-dieven die in Beernem betrapt werden krijgen drie jaar cel: “Dit zijn duidelijk geen beginnelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »