“Oekraïne mag Amerikaanse wapens gebruiken tegen doelen in Rusland”

De Amerikaanse regering heeft Oekraïne in het geheim toestemming gegeven om door de VS geleverde wapens te gebruiken bij aanvallen op doelen op Russisch grondgebied, in de buurt van de Oekraïense stad Charkov. Dat bericht nieuwssite Politico op basis van anonieme Amerikaanse bronnen.

 

Meer krantenkoppen in België

“De mensen zijn het zat”: liberale partijleider waarschuwt dat Duitsland controle over migratie is verloren

De liberalen van de FDP zitten bij de deelstaatverkiezingen in Saksen en Thüringen in de hoek waar de klappen vallen en halen de kiesdrempel niet. FDP-leider, Christian Lindner, bekritiseerde het beleid van de gevestigde partijen en waarschuwde dat burgers “op zoek zouden gaan naar een ander systeem” als het huidige migratiebeleid niet op de schop gaat.

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

“Turkse maffiavilla’s” te koop in Kapellen: kristallen kroonluchters, gouden versieringen en een troon

In Kapellen verkoopt de FOD Financiën 2 luxueuze villa’s die vroeger eigendom waren van Turkse maffialeden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De opvallende villa’s, waarvan één met een zwembad, werden inbeslaggenomen door de rechter. Tot aan de openbare verkoop op 19 november worden de leegstaande villa’s bewaakt, want urban explorers hebben er al schade aangericht.

Lees meer »

Een ongemakkelijk boek

20:30 Twee schandvlekken uit de recente Russische geschiedenis beginnen met dezelfde letter. En Babyn Jar en Boetsjatsj liggen allebei vlak bij Kiev. Oekraïne dus. In het boek ‘Een ongemakkelijke plek’ verb…

Lees meer »

De rise and fall van Didier Reynders

13:29 Didier Reynders is aan de kant gezet, schrijft Quentin Joris, chef politiek bij L’Echo. Is dit het einde van een tijdperk voor de Franstalige liberalen? Sommigen zeggen volmondig ‘ja’, anderen zijn da…

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Zij wonen in de ‘kampioen’ van de lintbebouwing en hebben daar zo hun redenen voor: “Achteraan is het hier het paradijs”

Bijna één op de drie Vlamingen woont in lintbebouwing. Maar wat trekt de mensen aan om langs drukke wegen te wonen in plaats van in een gezellige woonwijk of in een centrum met alles op wandelafstand? Op zoek naar de ziel van de lintbebouwingsbewoners. “We wonen langs voren aan een helse steenweg, maar zitten achteraan in het paradijs.”

Lees meer »