Kunstenaars werken samen voor expo in Tuinen van Adegem

Onder de naam Kunstdagen vindt van 1 tot en met 30 juni een bijzondere expo plaats in de Tuinen van Adegem. In een prachtig decor kan je er het werk van vijf regionale kunstenaars bewonderen. “Een unieke interactie tussen de kunstwerken en de weelderige tuinen”, klinkt het bij de organisatoren.

“In de maand juni kunnen bezoekers naast onze Franse, Engelse, Japanse en Exotentuinen en het Canada War Museum ook prachtige kunstwerken komen bekijken van Erik Hebberecht (72, Adegem), Bavo Pausenberger (65, Zomergem), Katrien Gitsels (58, Lovendegem), Rony Verstraete (70, Eeklo) en Geert Baeke (50, Drongen)”, zegt Benedicte Van Landschoot (45) van de Tuinen van Adegem.

Vijf kunstenaars

Op de Kunstdagen brengt Erik Hebberecht kleurrijke beelden in polyester en werken op metalen vaten en deksels. In deze laatste wil Erik de tegenstrijdigheid benadrukken tussen de kunstenaar, die eeuwig bekend en beroemd wil blijven en het kunstwerk zelf, dat door de tijd heen stilaan verder zal roesten en uiteindelijk na vele jaren zal vergaan: het eeuwige tegenover het vergankelijke. Bavo Pausenberger komt dan weer uit een steenhouwersfamilie en bewerkt op ambachtelijke wijze en met veel gevoel en passie natuursteen. Hij maakt vooral werken uit natuursteen, brons, cortenstaal, gips en hout. Een derde kunstenaar die deelneemt aan Kunstdagen is Geert Baeke. Al van kleins af aan heeft hij de microbe van het creëren te pakken. Voor hem is beeldhouwen als een tweede noodzakelijke adem. Rusteloos, maar vol enthousiasme gaat hij op zoek naar een beeldspraak die hem in staat kan stellen zijn alter ego in toom te houden.

Ook Katrien Gitsels neemt deel aan Kunstdagen. Oorspronkelijk was haar werk vooral figuratief, gevolgd door een periode waarin surrealistisch werk werd geproduceerd. Sinds twee jaar oriënteert ze zich vooral in de richting van opstellingen die doen denken aan minimalisme en conceptuele kunst. Hierbij worden vaak materialen zoals cortenstaal, steen en hout door elkaar gebruikt. Het centrale thema van haar beeldhouwwerken is evenwicht, balans en spanning. De vijfde en laatste kunstenaar die in de Tuinen van Adegem zijn werk aan het grote publiek toont, is Rony Verstraete. Zijn beelden worden gekenmerkt door een stevige vormgeving, gekoppeld aan emotie. Door zijn zoektocht kent zijn werk een grote veelzijdigheid, zowel op vlak van combinaties van materialen als van kleurenpalet. Met klei als vertrekpunt worden zijn beelden langzaam een confrontatie met de tijd.

De ‘Kunstdagen’ in de Tuinen van Adegem lopen van 1 tot 30 juni en zijn te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 13 tot 17 uur. Meer info op www.tuinenvanadegem.com.

The post Kunstenaars werken samen voor expo in Tuinen van Adegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gullegemse Jeugdfeesten in nieuw kleedje: vanaf dit jaar voor de hele familie

Op 13, 14 en 15 september vindt aan het Kerkeputje en De Gulle de 35ste editie plaats van de Gullegemse Jeugdfeesten. Die steken vanaf dit jaar in een nieuw kleedje. Het festival blijft een driedaagse, maar mikt voortaan op de verschillende generaties. “De nieuwe formule moet zorgen voor meer volk”, zegt co-voorzitter Robin Stroef.
The post Gullegemse Jeugdfeesten in

Lees meer »

Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Knokke-Heist succesvol gestart: “Mooiste verhalen naar breed publiek brengen”

De officiële opening van de pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist woensdagavond was een groot succes. De rode loper lag uitgerold, klaar om de enthousiaste bezoekers te verwelkomen. Nog tot en met 25 augustus biedt Lumière aan zee een zorgvuldig gecureerd aanbod van familiefilms, arthouse, blockbusters en gerestaureerde klassiekers.
The post Pop-upcinema ‘Lumière aan zee’ in

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Zijn ex-vriendin krijgt een deel, andere begunstigden buitenspel gezet: de erfenis van Matthew Perry doorgelicht

Hij speelde tien seizoenen lang de iconische rol van Chandler Bing in ‘Friends’ en toch had Matthew Perry, die vorig jaar overleed, ‘maar’ 1,4 miljoen euro op zijn bankrekening staan. Waar is zijn fortuin naartoe? Scoort Perry daarmee beter of slechter dan zijn vijf beroemde ‘Friends’? En wie heeft er allemaal recht op zijn erfenis? “Ik heb bewust geen voorzieningen

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »