Jurgen (50) van café De Vlaskapel opgelucht na redding KVK: “Ik zag het inderdaad niet meer goed komen”

Jurgen Vankeersbilck (50) verloor op 9 maart bijna het leven aan een steekpartij na een banale ruzie in café De Vlaskapel in Kortrijk. De Vlaskapel was een bekend supporterscafé van KV Kortrijk. Jurgen Vankeersbilck hield het open tot aan de desbetreffende avond. Middenin de Relegation Play-offs was hij nog pessimistisch over de afloop voor KVK. Intussen heeft de ploeg zich gered en daar is hij blij om.

“Er zou een mirakel moeten gebeuren om Kortrijk in 1A te houden volgend jaar”, aldus Jurgen Vankeersbilck een maand geleden in deze krant. Intussen is dat mirakel gebeurd. Gezien de omstandigheden heeft hij dat niet uitbundig kunnen vieren, maar het was wel een opluchting. “Ik ben blij dat het toch nog gelukt is, want ik zag het inderdaad niet meer goed komen. Het is tot het allerlaatste moment spannend geweest en we hebben wat geluk nodig gehad, maar dat hoort erbij. Hopelijk gaat het volgend jaar beter dan dit seizoen.”

Incident

Jurgen Vankeersbilck is nog altijd niet hersteld van de bijna fatale aanval op 9 maart. Drie klanten sneden toen zijn keel over met een gebroken glas na een banale discussie. Vankeersbilck heeft besloten om te stoppen met het uitbaten van café De Vlaskapel en de eigenaar gaat het pand nu te koop zetten. “Ik hoop dat er snel iemand gevonden wordt en dat het café kan blijven bestaan. Voorlopig weet ik nog niets over potentiële kopers”, vertelt Jurgen Vankeersbilck daarover.

De drie verdachten moeten nog voor de rechter verschijnen. Voorlopig is nog niets bekend over het gerechtelijk onderzoek. (JDB)

The post Jurgen (50) van café De Vlaskapel opgelucht na redding KVK: “Ik zag het inderdaad niet meer goed komen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het EK van Koen Casteels doorgelicht: “Hij hoeft niemand nog iets te bewijzen”

“Niet vaak naar de Bundesliga gekeken, zeker?” Op zijn manier is Koen Casteels (32) in Duitsland meester van de situatie. Fijntjes slaat een ondergewaardeerde doelman terug bij de Rode Duivels: Keep calm and carry on. Hoe de kalmte van coole Casteels steeds meer bewondering oproept. Uw krant analyseerde nog eens zijn vijf belangrijkste ingrepen op het Europees Kampioenschap. En hoe

Lees meer »

Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Genieten van een frisse pint, een glaasje rosé of een mocktail kan weer in de 215 zomerbars die onze provincie telt. Om die allemaal te bezoeken tijdens de zomervakantie, moet je er meer dan drie per dag doen. Onbegonnen werk, dus stellen wij vijf opvallende nieuwkomers voor. Proost!
The post Van oude brouwerij tot oud klooster: vijf bijzondere zomerbars

Lees meer »