Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu”

Een 57-jarige ondernemer uit Zwevegem moet een boete van 2.400 euro betalen voor de niet-vergunde wapens die bij hem waren aangetroffen tijdens een huiszoeking. “Ze moeten mijn gezin beschermen tegen gangsters”, verdedigde hij zich. Op vandaag krijgt hij thuis de klok rond privébewaking.

In een ander gerechtelijk dossier voerden speurders een tijd geleden huiszoekingen uit, zowel in de verbouwde hoeve van Stephan D. in Sint-Denijs als in zijn bedrijf in Marke bij Kortrijk. Ze troffen daarbij diverse wapens aan waarvoor de man geen vergunning had.

“Ze waren eigendom van mijn vader die enkele jaren geleden is gestorven”, verklaarde D. aan de speurders. “Ik wil ze niet kwijt, ook al omdat ik ze gebruik als verdedigingsmiddel voor mezelf en mijn gezin, nadat we al enkele keren het slachtoffer werden van een home-invasion.”

Privébewaking ingeschakeld

D. weigerde afstand te doen van de wapens, maar moest zich finaal neerleggen bij de inbeslagname. “Omdat hij zich continu bedreigd blijft voelen na wat hem en zijn gezin is overkomen, heeft hij privébewaking ingeschakeld, de klok rond”, zegt Geert Sustronck, advocaat van de ondernemer.

Bovenop de geldboete kreeg D. ook een voorwaardelijke celstraf van één maand. De wapens en munitie zijn verbeurd verklaard. (LSi)

The post Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gouden jubileum voor Rita en Dries

Rita Dujardin (73) en Dries Vanneste (74) vierden op 22 september hun gouden bruiloft. Rita en Dries zijn geboren in Kortrijk en afkomstig uit Bavikhove.
The post Gouden jubileum voor Rita en Dries appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ardèche en andere Franse regio’s geteisterd door “ongeziene” regenval, tot ruim 600 millimeter regen in 48 uur

Het zuiden van Frankrijk is getroffen door bijzonder zware regenval. In bepaalde delen van de Ardèche viel meer dan 600 millimeter regen in 48 uur tijd. Ter vergelijking: in Ukkel valt er op een volledig jaar gemiddeld ruim 800 millimeter. "Nog nooit meegemaakt sinds mensenheugenis", zegt de Franse minister van Ecologische Transitie Agnès Pannier-Runacher.

Lees meer »

Opbrengst vierde Comedy4Tordale voor vakantiebudget: “Fantastische comedyavond”

Comedy4Tordale, de tweejaarlijkse benefietavond, is dit jaar terug met een fantastische comedyavond. Cliënten van Tordale staan die avond in voor de ontvangst en de bediening. De opbrengst gaat integraal naar het vakantiebudget ten voordele van de cliënten van Tordale.
The post Opbrengst vierde Comedy4Tordale voor vakantiebudget: “Fantastische comedyavond” appeared first on KW.be.

Lees meer »

PVDA Kortrijk voelt zich geen verliezer, maar strandt op steenworp van eerste zetel: “Ontgoocheling, maar mogen trots zijn”

PVDA Kortrijk verzamelde in het zaaltje boven Bowling De Max. De partij strandt op 0,3 % van een eerste zetel, maar blijft strijdvaardig. Ze hebben het verloren door de afschaffing van de opkomstplicht, klinkt het. “Eerst waren we ontgoocheld, maar eigenlijk zijn we blij.”
The post PVDA Kortrijk voelt zich geen verliezer, maar strandt op steenworp van eerste zetel:

Lees meer »

Veertien jaar cel voor Amerikaanse soldaat die IS wilde helpen

Een Amerikaanse soldaat die terreurgroep Islamitische Staat in 2020 wilde helpen om Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten aan te vallen, is vrijdag veroordeeld tot veertien jaar cel gevolgd door tien jaar gerechtelijk toezicht. De nu 24-jarige had in juni 2023 al schuldig gepleit aan terrorisme-gerelateerde aanklachten.

Lees meer »

Colombiaans leger is offensief begonnen tegen guerillagroep EMC

Het Colombiaanse leger is zaterdag een operatie gestart tegen de Estado Mayor Central (EMC), een dissidente afsplitsing van de Farc-guerilla. Dat heeft president Gustavo Petro op X aangekondigd. “Nadat EMC meer dan vijf jaar de stad El Plateado heeft gedomineerd en de stad in een internationale cocaïnebeurs is getransformeerd, trekt het leger de stad binnen”, aldus Petro.

Lees meer »

De Haan neemt massaal afscheid van ereburgemeester Ivan Cattrysse: “Geliefd man met een groot hart voor zijn gemeente”

De Sint-Monicakerk in De Haan liep zaterdagmorgen vol voor de uitvaartplechtigheid van ereburgemeester Ivan Cattrysse. Naast zijn familie en vrienden kwamen ook heel wat inwoners een laatste groet brengen. Cattrysse was burgemeester van 1986 tot 2004 en enorm geliefd in de kustgemeente. Zoon Rudi en kleinzoon Matisse brachten een mooi eerbetoon.
The post De Haan neemt massaal afscheid van

Lees meer »