Bieke (35) opent pop-uprestaurant Perruche in Diksmuide: “Fijne plek creëren waar mensen op hun gemak kunnen genieten”

Op donderdag 6 juni opent restaurant Perruche tijdelijk de deuren in het Begijnhofstraatje, aan de achterkant van Papegaei. Bieke Moerman (35), voormalig schepen en nog altijd gemeenteraadslid in Diksmuide, staat er tot september samen met haar partner Micha Sérafimoff (51) achter de potten.

Bieke en Micha deden al ruim ervaring op in de horeca. Bieke werkte bij sterrenchef Willem Hiele en als souschef in Caracas. Micha is zelfs in de horeca geboren, want zijn ouders hadden verschillende hotels in Oostende. Hij ging naar de hotelschool, werkte in Villa Lorraine in Brussel, in de Koninklijke Villa in Oostende en in het gastronomisch Italiaans restaurant Marina. Tegenwoordig is hij zaalverantwoordelijke in restaurant De Villa van hotelschool Ter Duinen.

“Er was in Diksmuide wel nood aan een gezellig restaurantje”

“We hadden het gevoel dat er in Diksmuide nood is aan gezellige restaurantjes. Daarom hebben we gekozen om hier, in dit steegje, een fijne plek te creëren waar mensen op hun gemak kunnen genieten van lekker eten”, vertelt Bieke. “We werken uitsluitend met hoogstaande topproducten uit de streek en groenten van de bioboer spelen de hoofdrol. Mensen kunnen kiezen uit verschillende soorten vlees, vis en groenten die dan koud, met eigen bereide bloemenazijn en kruidenolie worden opgemaakt of warm gegrild op het open vuur. De bedoeling is dat mensen vier tot vijf verschillende gerechten kiezen en dan met elkaar delen.”

Het gaat om een pop-uprestaurant: je hebt nog tot begin september de kans om bij Perruche te eten.

Perruche gaat open op 6 juni en zal van donderdag tot en met zondag open zijn van 12 tot 14.00 uur en van 19 tot 20.30 uur. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveren via www.perruche-diksmuide.be is aangeraden.

The post Bieke (35) opent pop-uprestaurant Perruche in Diksmuide: “Fijne plek creëren waar mensen op hun gemak kunnen genieten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze man keek naar ‘Kalm Waes’: “Het moet van zijn vergeten quiz geleden zijn dat Waes nog zo geruisloos passeerde”

Tom Waes (55) is een onverbeterlijke zenuwpees, en om dat euvel te tackelen stelt de presentator zich ten dienste van de wetenschap. In ‘Kalm Waes’ gaat hij tien dagen in een boshut wonen en zoekt hij bewust stresssituaties op. Een boeiend traject, maar niet over de gehele lijn. “Wat ‘Tomtesterom’-kameraden Pascal Braeckman en Nico Surings doen, is me voorlopig vreemd.”

Lees meer »

Dieter Boone verkozen tot nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek na spannende strijd

Dieter Boone (48) is zaterdagavond tijdens een spannende strijd verkozen tot de nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek in Kuurne. Het werd echter een korte nacht voor Dieter, aangezien hij zondagmorgen al om 9.30 uur verwacht werd voor de traditionele rondgang in de wijk, waarbij de nieuwe wijkburgemeester wordt voorgesteld aan de inwoners van de Leiehoek. Dat Dieter populair is in

Lees meer »

Defensie zet in op zij-instromers. “Een volledige hervorming van het statuut van militairen is noodzakelijk”

Steeds meer Belgen vinden de weg naar Defensie. Dit jaar klopt de organisatie af op een recordaantal kandidaat-militairen. Nu al schreven 9.800 mensen zich in om deel te nemen aan de selectieprocedure. “Tegen het einde van het jaar verwachten we 11.000 inschrijvingen”, vertelt driesterrengeneraal en personeelsbaas van Defensie Thierry Esser. Hij pleit voor een hervorming van het statuut van militairen

Lees meer »

Van Aert in vervloekt 2024 al voor tiende keer tegen grond: van Benidorm over Dwars door Vlaanderen, Tour en Spelen nu Vuelta

Voor Wout van Aert lijkt 2024 wel vervloekt. Een wielerjaar waarin hij te veel moest incasseren. Onze landgenoot kende al heel wat pech, en moet na een nieuwe valpartij dus ook een kruis maken over het vervolg van zijn Vuelta. Een rotjaar zet zich voort… De Kempenaar was dit seizoen al tien keer betrokken bij grote en kleine valpartijen.

Lees meer »

Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon

De negende editie van de Veurnse stratenloop ‘Laat Mie Moar Lopen’ op vrijdag 13 september wordt een bijzondere editie, want de vereniging bestaat tien jaar. Daarom staat er een bijkomende discipline op het programma: de halve marathon.
The post Veurnse stratenloop viert jubileum met halve marathon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Uitstel, maar geen afstel

Volgende week woensdag vindt in Limburg het Europees kampioenschap tijdrijden plaats. De Belgische usual suspects – en garanties op medailles – Remco Evenepoel en Wout van Aert gaven verstek. Wel van de partij voor ons land: Victor Campenaerts en onze eigenste Yves Lampaert. Hun kansen op eremetaal zijn allerminst onbestaande. Zeker omdat met Joshua Tarling
The post Uitstel, maar

Lees meer »

Avanti Brugge One debuteert in tweede klasse

ASSEBROEK Alleen in het verdoemde coronajaar speelde Avanti Brugge geen kampioen, wat betekent dat de ploeg in negen jaar van vierde provinciale naar tweede klasse promoveerde. Het op één na hoogste niveau is ook het (voorlopige?) eindstation, hoewel in de bestuurskamer tegelijkertijd van eerste klasse gedroomd wordt. Dit seizoen moet er echter bevestigd worden.
The post Avanti Brugge One

Lees meer »