1 juni opnieuw solidariteitsmars voor Palestina in Kortrijk: “Druk zetten op het kernkabinet”

In Kortrijk zal op zaterdag 1 juni de derde solidariteitsmars voor Palestina plaatsvinden. “Het platform vraagt met deze grootschalige actie onmiddellijk een staakt het vuren in de bezette gebieden van Gaza en op de Westelijke Jordaanoever, geven wij onvoorwaardelijke steun aan de studentenprotesten en vinden wij het jammer dat de Belgische staat zich terugtrok in het erkennen van Palestina”, zegt Anaïs Loobuyck van Oxfam Wereldwinkel Kortrijk.

Op zaterdag 1 juni organiseert het Solidariteitsplatform Palestina Kortrijk haar derde mars. Vanaf 14 uur verzamelen actievoerders op de Veemarkt (ter hoogte van de ingang van het winkelcentrum K) en vertrekken om 14.30 uur richting de binnenstad. Zoals de vorige keer eindigt de mars op de Broelkaai, verwacht rond 15.30 uur. Daar sluiten ze af met een speech van Ludo De Brabander van vzw Vrede en is er een moment voor muziek en Palestijnse dans.

“Het platform roept op om mee te wandelen voor een staakt-het-vuren, om de pro-Palestijnse studentenprotesten aan diverse universiteiten te steunen en om druk te zetten op het kernkabinet voor de erkenning van Palestina als onafhankelijke staat. Het Platform Palestina Solidariteit Kortrijk hoopt opnieuw op een grote vreedzame opkomst met heel wat spandoeken, vlaggen en slogans.”

Het platform bleef in de tussentijd aandacht vragen voor het leed van de Palestijnse burgers in de oorlog en de schending van de mensenrechten. Elke donderdagavond vanaf 19 uur verzamelen sympathisanten op de Verzetskaai voor een stille wake. “We nodigen iedereen uit die steun wil betuigen. Op de stille wake deelt men getuigenissen, hoort men hoopvolle boodschappen en kan je een babbel slaan met lotgenoten.”

Het solidariteitsplatform bestaat uit ABVV West-Vlaanderen, Refu Interim, Ajko vzw, De Stroate vzw, Unie der Zorgelozen, Mensen Onderweg, August Vermeylenkring Kortrijk, Masereelfonds Kortrijk, Intal, RedFox, Oxfam Wereldwinkel Kortrijk en A’kzie vzw, Vredescomité Kortrijk en tal van vrijwilligers.

The post 1 juni opnieuw solidariteitsmars voor Palestina in Kortrijk: “Druk zetten op het kernkabinet” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »

Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat”

Op zondagnamiddag 8 september heeft de première plaats van ‘Lelies’ in het Fakkeltheater in Antwerpen. De rol van de jonge Bilodeau wordt gespeeld door de 24-jarige Joppe Dekoker uit Heestert.
The post Joppe Dekoker uit Heestert speelt mee in de musicalproducties ‘Lelies’ in Antwerpen: “Een tweestrijd van liefde en haat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT-baas Frederik Delaplace maakt bleke indruk in Vlaams parlement: “Vaak zag je hem denken: ‘wat zit ik hier te doen?’”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, heeft gisteren in de Commissie Media van het Vlaams Parlement warm en koud tegelijk geblazen. “Er is geen crisis”, zei hij over het tumult waarin de openbare omroep verkeert, maar tegelijk had hij het over “vertrouwen dat hersteld moet worden.” Hij gaf ook toe dat hij zelf beter moet communiceren. Onze journalist Sander

Lees meer »

Unizo organiseert tweede editie van familiedag

Voor het tweede jaar op rij organiseert Unizo Roeselare een familiedag. Op zondag 8 september leidt een ‘bolletje-pijl’-zoektocht de deelnemers langsheen verschillende ondernemers. De zoektocht met opdrachten onderweg is 26 kilometer lang voor fietsers. Voor wie liever met de wagen deelneemt, is er een tocht van 61 kilometer. Starten kan tussen 11 en 12 uur
The post Unizo organiseert

Lees meer »

Franse keten Chaussea neemt 62 verkooppunten van Bristol over

62 winkels van schoenen- en kledingketen Bristol in Vlaanderen en Wallonië worden overgenomen door de Chaussea groep, een Franse keten die in totaal meer dan 500 schoenenwinkels uitbaat. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Hasselt beslist. Euro Shoe Group, de vennootschap achter Bristol, vroeg eind mei een gerechtelijke reorganisatie aan.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Al meer dan 50 doden na zware dubbele raketaanval op Poltava – Nieuwe reeks raketten en drones afgevuurd op Kiev en Lviv

Meer dan 50 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een zware dubbele raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Er vielen ook meer dan 200 gewonden. Het gaat om één van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. “Rusland zal hiervoor boeten”, zegt president Volodymyr Zelensky. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne

Lees meer »