Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik het beschouw als een burgerplicht. Maar ik besef dat ik een uitzondering ben.”

 

Meer krantenkoppen in België

Belgische vrouw dood aangetroffen in Thailand

In Thailand is een 28-jarige Belgische toeriste om het leven gekomen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Haar lichaam werd gevonden in de buurt van een bekende waterval in het noorden van het land. Volgens Thaise media was ze sinds vrijdag vermist en is er een zoekactie opgestart in de buurt waar haar fiets was aangetroffen. Vandaag is haar lichaam gevonden.

Lees meer »

Nieuwe waarschuwing bij bier en wijn nog te soft volgens experts en minister: “Alcohol is gewoonweg niet gezond”

Ontslagnemend minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en experts nemen geen genoegen met “Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”, de onlangs aangepaste slogan bij alcoholreclame. Dat melden de kranten van Mediahuis. De slogan zou volgens hen niet ver genoeg gaan én misleidend zijn. “We mogen de mensen geen blaasjes wijsmaken”, klinkt het.

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »