Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik het beschouw als een burgerplicht. Maar ik besef dat ik een uitzondering ben.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Misschien moet hij stoppen met wenen”: achtvoudig wereldkampioen Ogier haalt stevig uit naar WK-leider Neuville

WK-leider Thierry Neuville heeft de eerste wedstrijddag van de Rally van Griekenland als derde afgesloten na een moeilijke start. Maar nog belangrijker voor de Belg was de pechdag van concurrent Sébastien Ogier. De Fransman reed een lange tijd aan de leiding, tot een turboprobleem hem terugsloeg. Enkele uren na de race haalde de achtvoudige wereldkampioen stevig uit naar onze landgenoot.

Lees meer »

Hierop lopen de Vlaamse onderhandelingen tijdelijk vast, maar er is één reden om te denken dat het binnenkort toch nog lukt

Vijf weken voor de lokale verkiezingen is het steeds moeilijker om toegevingen te doen en onpopulaire maatregelen te verkopen. En dus krijgt ook het tweede compromisvoorstel van Vlaams formateur Matthias Diependaele (N-VA) een onvoldoende van CD&V en Vooruit. Ze zien te weinig extra investeringen. Toch is er één goede reden waarom we binnenkort wél een nieuwe Vlaamse regering krijgen. Van

Lees meer »

20 bewoners in de buurt van Plopsa De Panne geëvacueerd na gaslek

In de De Pannelaan in Adinkerke, bij De Panne, zijn ongeveer 20 mensen geëvacueerd na een gaslek. Waarschijnlijk is het lek ontstaan in een leiding onder een voortuin. Fluvius heeft een deel van de leiding afgesloten, maar is nog op zoek naar de exacte locatie van het lek. De meeste mensen zijn ondertussen weer thuis.

Lees meer »

Wereldberoemd beeldje van kunstenaar uit Roeselare wordt gevierd met versie in 24-karaats goud

Gardeco Objects, internationale uitgever van kunst- en designobjecten, viert dit jaar de verjaardag van The Visitor met een gouden jubileumeditie. Het iconische beeldje, ontworpen door Roeselarenaar Guido Deleu, wordt onthuld in een jasje van 24-karaats goud en vormt een eerbetoon aan Belgisch design, Braziliaans vakmanschap en Venetiaanse goudambacht. “Dit heeft me echt voldoening. Het is een mooie erkenning”, zegt kunstenaar

Lees meer »

Slachtoffers van seksueel misbruik in de Kerk op auditie voor een gesprek met de paus: “Waarom moet dat opnieuw in het geniep gebeuren?”

In de aanloop naar het bezoek van de paus aan België, eind deze maand, lopen volop contacten tussen de slachtoffers van seksueel misbruik binnen de Kerk en de bisschoppen. Wie van hen de paus zal ontmoeten, is nog niet bekend. Vandaag was er een voorbereidende ontmoeting tussen de slachtoffers en de Kerk. Priester Rik Devillé, van de werkgroep Mensenrechten in

Lees meer »

Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent

Er rijden sinds zondag kort voor 17.00 uur geen treinen tussen de stations van Oostende en Gent-Sint-Pieters. Dat komt door schade aan de bovenleiding net voor het station van Beernem, bij Brugge, meldt spoornetbeheerder Infrabel.
The post Treinverkeer onderbroken tussen Oostende en Gent appeared first on KW.be.

Lees meer »