WIELERKORT. UCI legt Miguel Angel Lopez een dopingschorsing van vier jaar op, Lenny Martinez pakt vijfde seizoenszege

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Surfinstructeurs redden met jetski jongen van 17 uit zee in Zeebrugge

In Zeebrugge is dinsdagavond een jongen van 17 op het nippertje gered uit de zee. De tiener ging zelf het water in, maar kon niet op eigen kracht terug aan wal geraken. Toen een toevallige voorbijganger kleding aantrof op het strand en niemand in de zee zag, sloeg hij alarm. Twee surfinstructeurs besloten de tiener meteen uit het water te

Lees meer »

Stranduitbater Christoph (54) merkt verloren gelopen meisje (11) op na urenlange zoekactie: “Ze had zich net op een ligbedje gezet, zo uitgeput was ze”

Aan het strand van Knokke-Heist was er woensdagavond grote paniek toen een 11-jarig meisje vermist is geraakt nadat ze voor het laatst in zee was gezien. Haar ouders sloegen alarm en konden na een grote zoekactie van een tweetal uur hun dochter opnieuw in de armen sluiten. “Toen ze haar mama zag, begon ze meteen te wenen”, vertelt Christoph van

Lees meer »

“Onverwachte groepering” eist aanval op Frans spoorwegnet op: “Olympische Spelen zijn vertoning van onderdrukking”

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van vrijdagochtend worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap AFP. De mail werd volgens Le Parisien verstuurd vanop een beveiligd platform dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er

Lees meer »

Extreemlinkse president Maduro opnieuw verkozen in Venezuela, maar oppositie betwist resultaat

In Venezuela zou de zittende president Nicolás Maduro de presidentsverkiezingen gewonnen hebben. Dat meldt de Nationale Kiesraad nu ongeveer 80 procent van de stemmen geteld zou zijn, maar de oppositie claimt dat die uitslag niet klopt. De extreemlinkse en autoritaire Maduro zou 51 procent van de stemmen gehaald hebben, terwijl het bij oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia om slechts 44 procent

Lees meer »

Wandelen met de Leie als leidraad

Tussen Wervik en Waregem doen maar liefst vijftien bewegwijzerde wandelingen de Leie aan. Hoewel dit deel van de Leie gekanaliseerd is, liet de rivier op beide oevers haar handtekening achter met meersen en oude Leiearmen. Verschillende steden op haar route kenden grote welvaart dankzij de vlasindustrie en handel. Deze wandelingen zetten dat allemaal extra in de verf.
The post

Lees meer »

TUI moet alle vluchten van en naar Deurne omleiden naar Zaventem, en de pech achtervolgt de reizigers: “De sfeer wordt hier grimmig”

Het zijn pechdagen voor reizigers die vanop Deurne op vakantie wilden vertrekken. Tui heeft alle vluchten moeten omleiden naar Zaventem. Maar ook daar liep het bij één vlucht mis. “De sfeer werd grimmig”, zegt de Antwerpse passagier David Herregodts. Antwerpenaar Michel Vanderhoydonck zegt dat het vaker voorkomt dat vluchten naar Zaventem worden omgeleid.

Lees meer »

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

Gezocht: rookstopmedicijn dat niet kankerverwekkend is

Rokers die willen stoppen, kunnen al drie jaar niet op een medische behandeling rekenen. Het is niet duidelijk of het rookstopmedicijn Champix, dat kankerverwekkend bleek te zijn, terugkomt. “Rokers wachten wanhopig op een alternatief. Zonder medicijn willen ze niet stoppen.”

Lees meer »