Voetbal Vlaanderen maakt (voorlopige) reeksindeling voor seizoen 2024-2025 bekend: vijf reeksen in vierde provinciale

Voetbal Vlaanderen heeft de provinciale reeksindeling voor komend seizoen klaar. Clubs kunnen nog bezwaar indienen tot en met zondag 2 juni om middernacht. Op dinsdag worden de bezwaren behandeld, waarna de definitieve reeksen bekendgemaakt worden.

Naar verwachting zal nog weinig gewijzigd worden aan de reeksen.

Eerste provinciale

In eerste provinciale zullen uiteraard geen bezwaren zijn, aangezien er maar één reeks is. In deze reeks zijn er vijf nieuwe clubs: Houthulst, Zwevegem, Club Roeselare, Marke A en Jong Male.

Tweede provinciale

In tweede provinciale weer twee reeksen, waarbij de A-reeks weer de kustreeks is en de B-reeks bestaat uit ploegen uit het zuidelijk deel van onze provincie. Er wordt bij de reeksindeling een dwarse doorsnede van de provincie gemaakt. Meest opvallende is hier dat Ingelmunster verhuist van de B- naar de A-reeks.

Derde provinciale

Ook in derde provinciale weinig verrassingen. De A-reeks bestaat uit ploeg uit de Westhoek, Westkust en de regio Roeselare. In de B-reeks zitten de ploegen uit de regio’s Tielt, Torhout en Brugge en enkele kustploegen. De C-reeks bevat traditioneel de teams uit de Kortrijkse regio.

Vierde provinciale

De grootste verandering vinden we in vierde provinciale, waar maar liefst 5 reeksen van telkens 14 ploegen (13 in reeks C) gecreëerd worden. Vooral in de A-reeks, de vroegere ‘Westkust’-reeks, zijn wat opvallende nieuwkomers met ploegen uit de vroegere D-reeks. In de B-reeks zitten met Passendale en Westrozebeke twee verrassende namen tussen allemaal ploegen die meer in het noorden van de provincie gesitueerd zijn. In de nieuwe E-reeks één opvallende nieuwkomer: Athletic Club Kortrijk.

The post Voetbal Vlaanderen maakt (voorlopige) reeksindeling voor seizoen 2024-2025 bekend: vijf reeksen in vierde provinciale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Roeselare is klaar voor Godelievefeesten

Op zondag 7 juli zijn er de jaarlijkse Godelievefeesten. Er staan opnieuw tal van activiteiten met de nodige animatie op het programma. Door de recente werken moest het stratenplan voor de rommelmarkt wat hertekend worden.
The post Roeselare is klaar voor Godelievefeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »