Nieuw stadhuis van Roeselare rolt de deurmat uit op zondag 30 juni

Honderdvijftig arbeiders leggen momenteel de laatste hand aan de afwerking van het nieuwe stadhuis. Er wordt tot eind juni zes op zeven dagen gewerkt om klaar te zijn voor de grote opening op zondag 30 juni. Dan kan iedereen vrij in en uit het nieuwe stadhuis. “Dat is trouwens de bedoeling van dit project, een verbindingsplaats zijn”, zegt schepen Nathalie Muylle.

Ruim honderdvijftig arbeiders lopen momenteel nog kriskras door het nieuwe stadshuis. “Het ziet er nog wat chaotisch uit maar we hebben een duidelijke en zeer strakke planning”, legt directeur Bart Vandenbroucke uit. “En dat ondanks vertragingen door het slechte weer en onverwachte stabiliteitsproblemen in het oude belfort.”

In de nieuwbouw is men nu volop aan de afwerking bezig. Ook het imposante atrium krijgt stilaan vorm. Blikvanger is het kunstwerk van Nick Ervinck dat aan het glazen plafond hangt. “Verhuizen zullen we in stapjes doen, dienst per dienst”, aldus schepen Nathalie Muylle. “Daarmee beginnen we pas na het bouwverlof. Momenteel richten we de kantoren in. Die zijn ontworpen op wens van elke dienst.”

Opendeur

De Grand Opening is er al op zondag 30 juni. Dan is iedereen welkom van 11 tot 17.30 uur om kennis te maken met het hypermoderne en klimaatvriendelijke nieuwe gedeelte en met het gerestaureerde oude stadhuis en het belfort. Op de bovenste verdieping van dat belfort is de polyvalente ruimte bijna klaar. Onder de imposante dakbalken vinden in de toekomst bijeenkomsten en plechtige ontvangsten plaats. Het belfort werd aan de binnenkant tot op de baksteen gestript en herbouwd.

De binnentuin wordt vast een trekpleister. Er komt een prieel in cortenstaal van Maarten Schaubroeck wat de perfecte plek wordt voor trouwfoto’s en in de schepenzaal komt een groot modern schilderij van Kristof Santy.

Grote Markt 1

Binnenkort verdwijnen de stellingen en dan zal Roeselare ook verrast worden door de kleurenkeuze.

Het zwart-wit, de kleuren van Roeselare, komt nu terug in alle ramen en deuren ook aan de voorzijde. “Dat zal even wennen zijn voor de bevolking maar dit is hoe het stadhuis er bij de bouw in de achttiende eeuw uitzag. Vanaf het begin van dit project was het ons doel om respect te hebben zowel voor het verleden maar ook voor de toekomstige generaties.”

Ook een hele verandering is de nieuwe imposante ingang tussen het belfort en het oude stadhuis. “Botermarkt nummer 2 verdwijnt, waarmee ik bedoel dat de ingang zich voortaan op de markt bevindt. Het nieuwe adres van ons stadhuis is dus vanaf 30 juni Grote Markt 1”, besluit schepen Nathalie Muylle.

The post Nieuw stadhuis van Roeselare rolt de deurmat uit op zondag 30 juni is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pleegzorg Vlaanderen zoekt gezinnen voor crisispleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen is op zoek naar pleeggezinnen, in het bijzonder voor crisispleegzorg. Daar is de nood immers het hoogst en zonder voldoende plaatsen komen de kinderen terecht op minder aangewezen plaatsen. Om de oproep kracht bij te zetten, voert de organisatie volgende week actie.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Sinds de hersenbloeding kom ik altijd zo snel mogelijk naar huis”: Jean-Marie en Carmen Pfaff zijn 50 jaar gehuwd

“Zij was vijftien, ik achttien. Het was liefde op het eerste gezicht.” 50 jaar al staan Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) aan elkaars zijde. In goede en kwade dagen, en ze maakten beiden mee. Wij spraken hen exclusief over hun ontmoeting in café De Snor, de voetbaljaren en de opvoeding van hun kroost . Ook praten ze openhartig

Lees meer »

Amadou Onana en Orel Mangala leggen op sociale media EK neer: “Wreed, maar we hebben hart en ziel in de strijd gegooid”

Einde verhaal voor de Rode Duivels op dit EK. Een zure nederlaag tegen Frankrijk als eindstation. En dus zijn de Belgen intussen huiswaarts gekeerd. Tijd voor vakantie, tijd voor bezinning. “We komen sterker terug”, legde Amadou Onana het teleurstellende EK neer. Mangala, zijn ploegmaat op het middenveld, vulde aan: “We willen jullie trots maken en ik heb er alle vertrouwen

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

Tweede alzheimermedicijn goedgekeurd in de VS

Het Amerikaanse farmabedrijf Eli Lilly heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen van toezichthouder FDA om een nieuw alzheimermedicijn op de markt te brengen. Het gaat om het tweede goedgekeurde medicijn dat de progressie van de slopende hersenziekte vertraagt.

Lees meer »