Miel ligt wakker van oorlog, vertelt hij in ‘Eerste keus’: “Ik ben bang dat ik zelf moet meevechten”

"Kan het zijn dat ik word opgeroepen om mee te vechten in een oorlog": zo luidt de vraag van Miel, een van de jongeren die in ‘Eerste keus’ politici aan de tand voelen in aanloop naar de verkiezingen. In de 3e aflevering klinkt vooral bezorgdheid over de oorlogen in de wereld. Van een Vlaams leger tot uit de NAVO stappen, politici Annelies Verlinden (CD&V), Barbara Pas (Vlaams Belang) en Jos D’Haese (PVDA) delen hun standpunten. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dikt Tim Celen in de wegrit de medailleteller nog wat aan? Laurens Devos stoot door naar finale

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »