Jaar na dodelijk ongeval met onderzeeër Titan wil miljardair nieuwe poging wagen met duik naar Titanic

De Amerikaanse miljardair Larry Connor (74) wil nog geen jaar na het drama met onderzeeër Titan een nieuwe poging ondernemen om naar het wrak van de Titanic te duiken. Bij de poging van de Titan kwamen 5 mensen om het leven. Met een hypertechnologische duikboot van 18 miljoen euro wil Connor nu zijn kans wagen. 

Meer krantenkoppen in België

Gasbevoorrading blijft uitdagend in Europa, waarschuwt IEA

Het wereldwijde gasverbruik blijft stijgen, voor volgend jaar wordt zelfs een nieuwe piek verwacht. Tegelijk zou de doorvoer van Russisch gas door Oekraïne stoppen, waardoor het opnieuw een uitdagend jaar dreigt te worden in Europa, dat dan volledig afhankelijk wordt van vloeibaar gemaakt aardgas (lng), waarschuwt het Internationaal Energieagentschap (IEA) donderdag in een marktrapport.

Lees meer »

“Speciale eenheden voeren invallen uit in Libanon om mogelijk grondoffensief voor te bereiden” – Israëlisch leger: “Nieuwe Hezbollah-commandant uitgeschakeld”

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben de afgelopen dagen korte invallen gedaan over de grens in Libanon om het terrein voor te bereiden op een mogelijke grotere invasie binnenkort. Ook de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant hintte op een mogelijk grondoffensief. Hezbollah laat weten er “klaar” voor te zijn. Volgens het Israëlische leger is bij een luchtaanval op

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Er stonden heel wat straffe renners aan de start op het WK… Maar eentje bleek nog net iets straffer…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thomas Joseph aan de start van WK gravel

Zondag is er het WK gravel in Leuven. Er zal een indrukwekkend deelnemersveld aan de start verschijnen. Ook Kemmelnaar Thomas Joseph (28) van het continentale Tarteletto-Isorex neemt voor het tweede opeenvolgende jaar deel aan het WK. “Een WK in eigen land is vrij uniek en ik ben blij dat ik me via de normale manier
The post Thomas Joseph

Lees meer »

Ex-politievrouw wijst in afscheidsvideo op pesterijen bij Oostendse politie

Het parket voert een onderzoek naar de dood van een 29-jarige gewezen politieagente. Er wordt onderzocht of leden van het Oostendse korps haar bleven pesten, zelfs jaren na haar ontslag. De vrouw stapte uit het leven, zo schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post Ex-politievrouw wijst in afscheidsvideo op pesterijen bij Oostendse politie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paul en Greta vieren gouden bruiloft

Op vrijdag 20 september vierden Paul Listhaeghe en Greta Deriemaecker hun 50e huwelijksverjaardag. Het koppel met een gouden randje huwde op 20 september 1974 in Ruiselede. Paul en Greta vierden hun gouden bruiloft in het gemeentehuis in het gezelschap van familie en vrienden. (MM/foto MM)
The post Paul en Greta vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iraanse ayatollah Ali Khamenei preekt voor het eerst in vijf jaar tijdens vrijdaggebed: “Iraanse raketaanvallen op Israël zijn volledig legitiem”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »