Herstel van premier Fico zal heel “extreem lang” duren, meldt Slovaakse regering

Het herstel van de Slovaakse premier Robert Fico zal extreem lang duren. Dat zegt vicepremier Robert Kalinak woensdag. Het ziekenhuis omschrijft de gezondheidstoestand van de neergeschoten Fico intussen als “bevredigend”.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Expert duidt “uitzonderlijke” manier waarop Vlaams Belang aan eerste schepen komt: “Dit zal waarschijnlijk niet lang duren”

Vlaams Belang krijgt voor het eerst (onrechtstreeks) een zitje in een in een college van burgemeester en schepenen. Dat komt omdat Gerda Van Steenberge – schepen in Erpe-Mere – opstapt bij N-VA en als onafhankelijke gaat zetelen voor Vlaams Belang. “Ja, dit is uitzonderlijk” zegt politicoloog Herwig Reynaert, “men zal dit moeten uitzweten.”

Lees meer »

Sam Calmeyn maakt overstap naar #Team8980: “Conclusies trekken als je niet meer op dezelfde golflengte zit”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober staat Sam Calmeyn op de negende plaats bij #Team 8980. Zes jaar geleden begon zijn politieke loopbaan nog bij N-VA. Door onenigheid met de partijtop zetelt hij sinds enkele maanden als onafhankelijke in de gemeenteraad.
The post Sam Calmeyn maakt overstap naar #Team8980: “Conclusies trekken als je niet meer op dezelfde golflengte

Lees meer »

‘Goe Begonnen’ voorziet voedzame maaltijden voor Basisschool Sint-Jozef: “Er komen vaak kindjes toe met honger”

Brooddoosnodig, een initiatief van Enchanté vzw, trekt tijdens de Goe Begonnen-campagneweek van 2 tot en met 6 september langs 11 steden, waaronder Kortrijk, om het belang van voedzame maaltijden voor élke leerling in de kijker te zetten. Met de steun van Panos en Lidl én de helpende handen van financieel adviesbureau Strategica aten de leerlingen van Basisschool Sint-Jozef deze middag

Lees meer »

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

Wie stal 24.000 euro uit de politiekluis? Heel het politiekorps kijkt naar elkaar: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »