“Herstel Slovaakse premier Fico zal extreem lang duren”

Het herstel van de Slovaakse premier Robert Fico zal extreem lang duren. Dat zegt vicepremier Robert Kalinak. Het ziekenhuis omschrijft de gezondheidstoestand van Fico intussen als “bevredigend”. 

Meer krantenkoppen in België

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de verkiezingen”

De nieuwe, onafhankelijke partij Trots Op Torhout trekt met een volledige lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen. De resterende vier plaatsen zijn ingevuld door Axelle Vandenberghe (24), Els Rogiers (48), Jürgen Naeyaert (42) en Linda Sabbe (55). Laatstgenoemde is de uitbaatster van café Au Pavillon.
The post Volle lijst voor Trots Op Torhout: “We trekken met een frisse wind naar de

Lees meer »

Vlaanderen herdenkt 80 jaar Bevrijding: van parade tot opening van museum in bunker

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Vlaanderen van de Duitse bezetter werd bevrijd. Om dat te herdenken, vinden in september tal van evenementen plaats. Over heel Vlaanderen wordt de 80ste verjaardag van de Bevrijding na WOII gevierd. Wij maakten een handig overzicht van de activiteiten: van de Bevrijdingsparade in Antwerpen tot de opening van ‘Bunker 1944′ in Roeselare.

Lees meer »

Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw”

In het weekend van 21 en 22 september vindt voor de zesde keer de Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar mochten de organisatoren ruim 6.000 deelnemers ontvangen. En bij goed weer worden er opnieuw zoveel verwacht.
The post Rhodesgoed fiets- & wandeltweedaags lokte vorig jaar meer dan 6.000 deelnemers: “Kinderzoektocht is nieuw” appeared first on KW.be.

Lees meer »

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »

Eén foto en ze kunnen je je hele leven herkennen: waarom onderneemt ons land geen stappen tegen Clearview AI?

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft Clearview, een Amerikaans bedrijf dat heel erg nauwkeurige gezichtsherkenningssoftware maakt én databases aanlegt met onze foto’s, een boete opgelegd van 30,5 miljoen euro. Verschillende andere EU-landen gingen hen al voor. “Dit zijn flagrante inbreuken op de privacywetgeving”. Toch onderneemt ons land voorlopig geen stappen.

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

“Vastgoed rendeert beter dan wat banken bieden”: zoveel brengt investering in huurhuis op

Na de banken jaagt nu ook de immosector op de miljarden van de staatsbon. Vastgoedexperts ERA en Investr voorspellen een heropleving van investeringsvastgoed. “Een goed huurhuis levert nu al een hoog nettorendement, meer dan andere veilige niet-vastgoedbeleggingen. En dat zal de komende jaren alleen maar stijgen.” Waarom zijn zij daar zo zeker van? Hoeveel rendement levert een huurhuis of -appartement

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Zes lichtgewonden bij botsing tussen twee trams in Brussel

Zes mensen zijn donderdagochtend lichtgewond geraakt nadat twee trams op elkaar botsten op de Tervurenlaan in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft MIVB-woordvoerster Cindy Arents gezegd. Het ongeval deed zich voor rond 7.30 uur, ter hoogte van de halte Madoux. De precieze omstandigheden van het incident worden nog onderzocht.

Lees meer »

Derde graad Lyceum-Heilige Familie in Ieper verhuist naar andere locatie en trapt nieuw schooljaar feestelijk op gang

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar verhuisden de klassen van het vijfde en zesde leerjaar van het Lyceum-Heilige Familie in Ieper. Alle klassen kwamen op die manier op één vestiging terecht. De verhuis gebeurde al tijdens de vakantie en werd op de eerste schooldag gevierd met een feestelijke opening. Een koppel duiven mocht de lucht in, leerkrachten en

Lees meer »

KIJK. Paniek tijdens concert van Green Day: groep in allerijl van podium gehaald nadat drone opduikt boven publiek

Tijdens hun optreden in Detroit stormt Green Day plots het podium af. Op beelden is te zien hoe iemand naar de bandleden toesnelt en hen duidelijk maakt dat ze het podium moeten verlaten. Volgens verschillende bronnen had de beveiliging vlak daarvoor een drone opgemerkt. De muziek stopt abrupt, terwijl het publiek verward blijft doorzingen. Na een tiental minuten komt de

Lees meer »