Gestolen aanhangwagen van STS Solutions rijdt twee jaar later gewoon rond op Franse autosnelweg: “Dit is behoorlijk frustrerend”

Een aanhangwagen van STS Solutions uit Spiere-Helkijn die twee jaar geleden werd gestolen, is onlangs gespot op de Franse autosnelweg. Het waren de schoonouders van een bediende van het bedrijf die een foto maakten van de aanhangwagen in de buurt van Troyes. “Hij was heel duidelijk herkenbaar want het oorspronkelijke dekzeil met onze firmanaam hing nog aan de aanhangwagen”, aldus zaakvoerder Hans Vander Haeghen.

Zaakvoerder Hans Vander Haeghen hoorde tot nu toe nog niets van de politie: “Nu is er vooral de machteloosheid en de frustratie die overheersen. De verzekering kwam niet tussen bij de diefstal, omdat de aanhangwagen gewoon op de openbare weg stond. De samenwerking tussen de Belgische en Franse politiediensten is niet optimaal, maar we blijven hopen op een goede afloop.”

Twee jaar terug

De aanhangwagen werd zondagmorgen 31 juli 2022 gestolen op het Industriepark van Spiere-Helkijn. “Het was een dure aanhangwagen van zo’n 12.000 euro. Ik heb zelfs nog een paar weken rondgereden om mijn aanhangwagen terug te vinden, maar hij leek spoorloos verdwenen. Ondertussen hebben we een nieuwe aanhangwagen gekocht, ik had de diefstal al wat kunnen plaatsen. Tot die foto vorige vrijdag werd doorgestuurd.”

Niets gehoord

Vander Haeghen meldde het meteen aan de lokale politie van de politiezone Mira en nam daarna contact op met de Franse politie om alle info door te geven. “De schoonouders die de aanhangwagen hadden gefotografeerd, hebben een verklaring afgelegd en de nummerplaten van de bestelwagen die met de aanhangwagen reed werden doorgegeven. Sindsdien heb ik er niets meer van vernomen.”

Commissaris van Politiezone Mira Jana De Wulf is inderdaad op de hoogte van het uitzonderlijke voorval. “Wij brachten al de CCPD – douanesamenwerking tussen Belgische en Franse politie in Doornik – op de hoogte, die op hun beurt de Franse politie inlichten. Helaas stopt onze bevoegdheid aan onze landsgrens waardoor het nu aan de Franse politie is om de zaak op te volgen. De aanhangwagen is twee jaar geleden geseind geweest door ons, en als hij daar effectief ter plaatse staat, start de procedure opnieuw.”

The post Gestolen aanhangwagen van STS Solutions rijdt twee jaar later gewoon rond op Franse autosnelweg: “Dit is behoorlijk frustrerend” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bib Zwevezele ontleent ook spellen

Vanaf half september kan je in de bibliotheek van kerk Hille in Zwevezele ook terecht voor meer dan 200 spellen. “Wie lid is van de bib kan gratis twee spellen per keer ontlenen”, vertelt cultuurschepen Brecht Warnez.
The post Bib Zwevezele ontleent ook spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

In de VS heeft wereldster Taylor Swift haar steun uitgesproken voor Kamala Harris. Voor de lokale verkiezingen ligt dat wat ingewikkelder…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik viel compleet uit de lucht”: Lichterveldse CD&V-schepen draagt op BK Beerpong T-shirt met knipoog naar nieuwe partij DURF

‘Stevie Durft.’ Dat stond er op het T-shirt van CD&V-schepen Steven Bogaert uit Lichtervelde te lezen tijdens zijn deelname aan het Belgisch kampioenschap beerpong in zijn gemeente. Een duidelijke verwijzing naar de nieuwbakken partij DURF, die Open VLD, N-VA en SOMM groepeert. “Het was mijn teamgenoot die ze had laten maken. Ik wist helemaal van niets”, glimlacht Bogaert.
The

Lees meer »

Hoe dode vis kan zwemmen en zoogdieren door hun anus kunnen ademen: dit zijn de winnaars van de Ig Nobelprijzen

Afgelopen nacht zijn de Ig Nobels 2024 uitgereikt, een knipoog naar de echte Nobelprijzen die vanaf volgende maand worden uitgedeeld. Tien merkwaardige onderzoeken kregen er een speciale vermelding. Groeit hoofdhaar op het zuidelijk halfrond in een andere richting? Wat klopt er van beweringen over mensen die buitengewoon oud worden? En wat is het nut van kunnen ademen door je anus?

Lees meer »

Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen”

Door te investeren in een hotel en vakantiepark wilde Plopsaland De Panne het jaar rond open zijn, maar daarop keert het park nu terug. Na de kerstvakantie zullen het pretpark, het hotel en het vakantiepark zes weken gesloten zijn.
The post Plopsaland De Panne sluit voor zes weken: “We compenseren met dertien extra laatavondopeningen” appeared first on KW.be.

Lees meer »