Eén partij wil zelfs de ontwikkelingshulp opschorten: hoe staat de politiek tegenover het conflict in Gaza?

Dat er onmiddellijk een staakt-het-vuren moet komen in het conflict tussen Israël en Hamas, daar zijn alle partijen het over eens. Maar over de erkenning van Palestina als staat of economische sancties tegen Israël is er veel minder eensgezindheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen en N-VA verdwijnen uit de gemeenteraad

De gemeenteraad in Poperinge zal er straks toch wat anders uitzien. Vooral de huidige oppositiepartijen kregen klappen van de kiezer. Bewust zag zijn aantal zetels bijna gehalveerd, van zeven naar vier. Groen en N-VA verloren allebei hun enige zetel. Voor Vlaams Belang verandert er niets, kopvrouw Martine Vanbrabant behoudt haar zitje.
The post Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen

Lees meer »

Met de (uitgestoken middel)vingers in de neus: Raven van Dorst geeft verliezers het nakijken in ‘De slimste mens’

Het is een van de opmerkelijkste passages uit 21 seizoenen ‘De slimste mens ter wereld’. De binaire rocker en tv-presentator Raven van Dorst (40) bracht Erik Van Looy niet alleen aan het blozen met leugens en geveinsde complimenten, nooit eerder vierde een quizkandidaat een overwinning op zo’n specifieke wijze. “Op zo’n moment zie je toch dat je in België bent.”

Lees meer »

Met speciaal vliegtuig bezorgde reuzenpanda’s zijn lichtpuntje in troebele relatie tussen China en Amerika

Op een vliegveld nabij Washington D.C. is dinsdag een bijzonder vliegtuig geland. Aan boord van de tot ‘Panda Express’ omgedoopte kist bevonden zich twee Chinese panda’s, bestemd voor een dierentuin in de Amerikaanse hoofdstad. De overdracht is bedoeld als diplomatiek gebaar van China richting Amerika en moet de relatie tussen beide landen verbeteren.

Lees meer »

WHO waarschuwt voor verspreiding cholera na besmetting in noorden van Libanon – Luchtaanval treft crisismeeting in Libanese stad: burgemeester en vijftien anderen gedood

Israël heeft woensdag een tiental luchtaanvallen uitgevoerd op de stad Nabatiye, in het zuiden van Libanon. Er zijn minstens zes doden gevallen, liet de regionale gouverneur weten aan BBC. De burgemeester van Nabatiye is een van de dodelijke slachtoffers. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in dit liveblog.

Lees meer »

Zo stemde Kuurne: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Kuurne trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Kuurne.
The post Zo stemde Kuurne: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk De fauw naar het stemhokje: “Ik wil niet de Joe Biden of Louis Tobback van Brugge worden”

Dirk De fauw heeft zondagochtend twee keer zijn stem uitgebracht: om 10 uur in de school voor bijzonder secondair onderwijs De Varens en in de Nieuwe Sint-Annadreef en een half uur later in het Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartinstituut in de Doornstraat in Sint-Andries. “Mijn broer Jan is op vakantie in Spanje, hij heeft mij een volmacht gegeven. Niet dat hij aan de

Lees meer »