Eén partij wil zelfs de ontwikkelingshulp opschorten: hoe staat de politiek tegenover het conflict in Gaza?

Dat er onmiddellijk een staakt-het-vuren moet komen in het conflict tussen Israël en Hamas, daar zijn alle partijen het over eens. Maar over de erkenning van Palestina als staat of economische sancties tegen Israël is er veel minder eensgezindheid.

 

Meer krantenkoppen in België

Kartel NV-A Respect Burgerbelangen werkt aan nieuwe strategie na verdeelde kiesresultaten: Oppositie moet moeilijke puzzel leggen

Amper enkele dagen na de verkiezingen van 13 oktober is de stemming verdeeld bij het oppositiekartel NV-A Respect Burgerbelangen. Respect komt als grote winnaar uit het oppositie-drieluik met 65% van de stemmen. De Wingense partij Burgerbelangen is van tafel geveegd. NV-A is gehalveerd. Maar het kartel maakt zich op voor een actieve oppositiekuur. “We zijn als één blok naar de

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter Wezembeek-Oppem verliest echtgenote in nacht voor verkiezingen: “Vieren ga ik vandaag niet doen”

De 64-jarige Robert De Lille, huidig voorzitter van de gemeenteraad in Wezembeek-Oppem en kandidaat op de lijst van de nieuwe politieke beweging Horizon, heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn vrouw verloren aan kanker. Ze vocht al een jaar tegen de ziekte, maar overleed enkele uren voor de stembussen open gingen. “Mijn volledige focus gaat nu even naar

Lees meer »

Zo stemde Ardooie: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Ardooie trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ardooie.
The post Zo stemde Ardooie: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De fauw laat mij vallen. Ik was te weinig bezig met handjes schudden”: Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) ontgoocheld na verkiezingen

Uittredend financiënschepen Mercedes Van Volcem (Voor Brugge) reageert ontgoocheld omdat haar verliezende liberale partij vanaf december niet meer tot het Brugs stadsbestuur zal behoren: “Ik was een loyale partner om vooruitgang te boeken in dossiers. Vooruit viel Dirk De fauw aan in dossiers over de bussen en de ziekenhuisfusie. Hij werd zelfs door hen Joe Biden genoemd.”
The post

Lees meer »

Parket onderzoekt mogelijk ronselen van volmachten in Brakel, partijen weten van niets: “Niemand heeft iets te winnen bij een klacht”

Ook in Brakel is het parket een opsporingsonderzoek gestart na een aangifte van een particulier in verband met het mogelijk ronselen van volmachten bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorige zondag. “Onderzoek moet uitmaken of het valt onder de verboden praktijk van het ronselen van volmachten”, klinkt het bij het parket.

Lees meer »

Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat”

In de 62 West-Vlaamse gemeenten trok gemiddeld 32,3 procent van alle stemgerechtigde inwoners niet naar de stembus. Menen is de slechtste leerling van de klas, Mesen dan weer de beste. “Dit verrast me”, zegt UGent-politicoloog Herwig Reynaert.
The post Een derde van alle West-Vlamingen ging niet stemmen: “Verrassend, zeker omdat het om lokale verkiezingen gaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »