BOIC organiseert supportersdorp voor Olympische Spelen in Middelkerke

Het strand van Middelkerke, ter hoogte van het nieuwe casinogebouw Silt, wordt van 26 juli tot 11 augustus omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de olympische vibe van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er zeventien dagen lang aan sport doen, sport kijken en sport beleven. Alle atleten van Team Belgium die een top 8-notering behalen in Parijs komen drie dagen later naar Middelkerke. Optredens van Belgische topartiesten en nog enkele verrassingen doen Middelkerke in een heerlijke festivalsfeer baden.

Het Olympic Festival in Middelkerke is zeventien dagen lang geopend van 10 uur ‘s morgens tot middernacht. De belangrijkste olympische wedstrijden in Parijs worden live uitgezonden op grote schermen op het terrein, waarbij de wedstrijden van de atleten van Team Belgium altijd voorrang krijgen. De ideale plek om samen te supporteren en hopelijk meermaals samen te vieren.

Naast sport kijken, kunnen de bezoekers van het Olympic Festival ook zelf aan sport doen. Tussen 10 uur en 18 uur zijn er dagelijks initiaties onder leiding van verschillende sportfederaties. Om in de olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zoveel mogelijk de competitiekalender van Team Belgium.

De Belgische atleten die op de Olympische Spelen in Parijs in de top acht eindigen, worden de dag zelf of daags nadien gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs, de officiële fan base van Team Belgium in de lichtstad. Het Olympic Festival in Middelkerke is het equivalent op het thuisfront. Uiterlijk drie dagen later komen de atleten rechtstreeks van Parijs naar Middelkerke, waar ze nogmaals uitgebreid in de bloemetjes gezet zullen worden.

Optredens van Belgische topartiesten

Het festival zal volledig gratis zijn, afgezien van enkele evenementen, zoals de openingsceremonie en de familiedag. Op verschillende avonden zullen er ook Belgische artiesten komen optreden. Zo geeft Daan een optreden op de openingsavond vrijdag 26 juli. Op de familiedag op 28 juli zijn Ketnet-wrappers Sarah en Héritier van de partij. Verder passeren ook Tourist LeMC en Buscemi de revue.

Tickets hiervoor kosten 20 euro, kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn vanaf nu te bestellen via https://olympicfestival.be/tickets.

De komst van het Olympic Festival naar Middelkerke is voor burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker een fantastisch zomergeschenk met een enorme persoonlijke waarde. “De Olympische Spelen zijn mythisch. Voor iedereen. Ik maakte er zelf vijf mee. Ik ben enorm vereerd dat we die unieke olympische sfeer in Middelkerke bij het grote publiek mogen brengen.”

Vlot bereikbaar

Middelkerke is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Van overal aan de kust kan je de kusttram naar Middelkerke nemen. Wie van verder komt, neemt best de trein tot in buurgemeente Oostende en daar de kusttram. Kom je toch met de auto dan zijn er vier nabijgelegen betaalparkings: Bovenparking Duinenweg, Rene Mouchotteplein, Parking Koninginnelaan en Middelkerke centrum.

Meer info via www.olympicfestival.be.

The post BOIC organiseert supportersdorp voor Olympische Spelen in Middelkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Hoe is de relatie van ‘coole opa’ Albert en ‘hippe oma’ Paola met Elisabeth en hun andere kleinkinderen écht?

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale

KSV Pittem A kon na een sterke eindronde alsnog de promotie naar tweede provinciale bewerkstelligen. De promovendus kon de huidige kern bijeen houden en aanvullen met een zestal nieuwkomers. Zij krijgen Pieter Danneels als sportieve baas.
The post KSV Pittem A hoopt op rustig seizoen in tweede provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels

De speelplaats van het Sint-Bernarduscollege was woensdagavond opnieuw het decor van een spannende voetbalavond, dit keer voor de wedstrijd tussen Oekraïne en België die eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ondanks het ontbreken van doelpunten, bleef de sfeer uitgelaten en vol verwachting.
The post Geen doelpunten, maar toch uitgelaten sfeer op speelplaats van Sint-Bernarduscollege voor wedstrijd van Rode Duivels appeared

Lees meer »