Belangrijke kaap voor klimaatfinanciering gerond: OESO-landen geven voor het eerst 100 miljard aan armere landen

In 2022 hebben de geïndustrialiseerde landen 115,9 miljard dollar aan klimaatsteun gegeven aan lage-inkomenslanden. Dat maakt de OESO vandaag bekend. Daarmee maakt het Westen een belangrijke belofte 2 jaar na de deadline alsnog waar. Toch is er ook kritiek op dat klimaatgeld, omdat het vaak alsnog terugvloeit naar de rijke economieën. 

Meer krantenkoppen in België

Film over jonge Trump binnenkort in zalen, tot zijn groot ongenoegen: “Meteen na première werd gedreigd met juridische stappen”

Binnenkort verschijnt ‘The apprentice’ in de zalen. Daarin is te zien hoe een jonge Donald Trump ‘opgeleid’ wordt door de machtige advocaat Roy Cohn. Dat de film opschudding veroorzaakt, mag niet verbazen. "Als zo’n geëngageerde regisseur iets maakt over Trump, dan krijg je geen flatterend portret", duidt filmjournalist Lieven Van Gils.

Lees meer »

Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A) hoopt op deugddoende zege: “Zitten in het hoekje van de slagen”

De competitie startte niet onaardig voor de jongens van coach Geert Versavel. Een puntendeling tegen Eendracht Hooglede deed het beste verhopen. Daarna werd de kustformatie met de neus op de feiten gedrukt: twee opeenvolgende verplaatsingen, naar Meulebeke en Ruddervoorde, leverden nul punten op, gepaard gaand met zeven tegentreffers.
The post Doelman Miguel De Block (KFC Heist A – 2A)

Lees meer »

“Hoop dat Coenen beseft dat hij met m’n leven speelde”: motorcrosser Liam Everts over akelige crash en “verschrikkelijke uren nadien”

Liam Everts (20) is weer in het land. De motorcrosser kwam zwaar ten val op het circuit in Shanghai na een manoeuvre van een andere landgenoot Lucas Coenen en brak daarbij een nekwervel. Even was hij alle gevoel kwijt, gelukkig viel de schade achteraf – gezien de omstandigheden – mee. “Die eerste uren waren verschrikkelijk.”

Lees meer »

Elisabeth Lucie Baeten is meter van konijn in kinderboerderij Rivierenhof in Deurne: “Volop op zoek naar meer meters en peters”

De kinderboerderij in het Rivierenhof in Deurne is op zoek naar meters en peters voor hun dieren. Door een persoonlijke band met een mens, zou het welzijn van de dieren verbeteren. De eerste 2 meters zijn al bekend: actrice Elisabeth Lucie Baeten is voortaan meter van het konijn Tess, en buurtbewoonster Ann Van Mol is trotse meter van een witte

Lees meer »

Liesa Naertplein in Brugge officieel ingehuldigd: “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan”

Naar traditie trapte Cultuurcentrum Brugge het nieuwe seizoen weer af met de tijdelijke benaming van het pleintje bij theaterzaal Biekorf naar een Brugse culturele persoonlijkheid. Dit jaar werd voor actrice Liesa Naert gekozen. “Ik heb hier nog vakantiejob gedaan en verslond destijds boeken uit de bibliotheek hierbij”, zegt Liesa Naert.
The post Liesa Naertplein in Brugge officieel ingehuldigd: “Ik

Lees meer »

Bedankingsmoment voor vissers die afval op zee ruimen

Op de kaai van Zeebrugge vond een feestelijk bedankingsmoment plaats voor de Belgische vissers die meewerken aan het project ‘fishing for litter’. Via dit project, dat in 2016 van start ging, deponeren de vissers afval dat in hun netten terechtkomt niet overboord, maar verzamelen ze het in speciale ‘big bags’ die ze naar de haven
The post Bedankingsmoment voor

Lees meer »

“In tien minuten verdween alles”

Vol ongeloof kijken inwoners in het Poolse grensgebied naar de ravage die storm Boris heeft aangericht. Maar ze hebben weinig tijd te verliezen. Er wordt samen opgeruimd, gevloekt en gehuild. Vrijwilligers schieten te hulp, ook om diefstallen tegen te houden.

Lees meer »

Levensloop Westhoek brengt solidariteit, hoop en muziek samen in Ieper

Op zaterdag 21 september werd in Ieper een nieuwe editie van Levensloop Westhoek georganiseerd, de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker. Vanaf 10 uur in de ochtend tot 22 uur ’s avonds brachten meer dan 1.300 deelnemers hun steun uit voor de strijd tegen kanker tijdens een 12 uur durend evenement in het Hamiltonpark. Met tal van optredens en een kaarsenceremonie

Lees meer »

“Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan catastrofe”: houdt ex-sluismeester onschuld staande in zaak rond sabotage aan sluizen?

Met kennis van zaken werden in de nacht van 19 op 20 juni 2022 op zes locaties in het poldergebied de sluizen opengedraaid. Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan een catastrofe. Volgens het gerecht was de sabotage een wraakactie van ex-sluismeester S.D. (42), maar die hield zijn onschuld altijd staande. Of hij alsnog tot bekentenissen overgaat dan wel blijft beweren

Lees meer »

Arne Engels doet met de perfect getrapte corner Rod Stewart en Celtic-fans helemaal uit de bol gaan

Geweldig moment voor Arne Engels. De Rode Duivel (21) mocht opnieuw rekenen op een basisplaats bij Celtic in de Champions League-match tegen Slovan Bratislava en bedankte zijn trainer Brendan Rodgers voor het vertrouwen. Na zeventien minuten de perfect getrapte corner op het hoofd van Liam Scales: 1-0. De 60.000 fans in Celtic Park uit de bol, waaronder ook de iconische

Lees meer »