Automobiliste (36) loopt breuken op bij botsing met dronken bestuurster (50) in bestelwagen

De Poederleeseweg (N153) in Herentals was dinsdagavond geruime tijd versperd na een zwaar verkeersongeval.

 

Meer krantenkoppen in België

Extreemrechtse AfD grootste partij in Oost-Duitse deelstaat Thüringen

Het uiterst rechtse Alternative für Deutschland (AfD) heeft de deelstaatverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen gewonnen. Dat blijkt uit de officiële resultaten, die zondagavond laat bekend werden gemaakt. De extreemrechtse partij haalde 32,8 procent van de stemmen en haalt het daarmee ruim van de CDU, die het met 23,6 procent van de stemmen moet stellen.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Honderden gezinnen wachten al 6 maanden op energiepremie: federale overheid op zoek naar budgetten

Honderden gezinnen wachten al maanden op hun energiepremie. Het gaat vooral om dossiers van gezinnen die vorig jaar onterecht nog geen basispakket, stookolie- of pelletpremie hebben gekregen. De laatste uitbetalingen laten op zich wachten omdat de federale overheid daar eerst de nodige budgetten voor moet vrijmaken. De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die de betalingen uitvoert, belooft dat elk gezin dat

Lees meer »

OPROEP: heb jij als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »

16% van de ouders heeft wel degelijk lievelingskind: “Wees vooral eerlijk en probeer het niet te ontkennen”

Ouders zullen het niet gauw toegeven, maar uit onderzoek blijkt dat ze wel degelijk een lievelingskind hebben. Liefst 16% van de ouders zou een voorkeur voor een van de kinderen uitdragen. Dat opvallende cijfer werd bovengehaald in Enqûetebureau, de nieuwe VRT-quiz van Steven Van Herreweghe. “Als je dat beseft, kan je dat voor een stuk corrigeren en de omgang met

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Tweemaal vergund en tweemaal vernietigd, maar na achttien jaar haalt het vroegere Uplace dan toch vergunning binnen: “Eindelijk kunnen we Broeklin realiseren”

Projectontwikkelaar Uplace kan na 18 jaar eindelijk starten met de ontwikkeling van het duurzame en innovatieve ontwikkelingsproject Broeklin, onder het viaduct in Machelen. De enige partij die beroep aantekende tegen de vergunning, Sobeco nv, heeft haar beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen ingetrokken. Het project is daardoor definitief vergund.

Lees meer »

Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld”

In de keuken van een Ieperse dagopvang voor kinderen met beperking brak maandagvoormiddag brand uit door een oververhitte frietketel. De 24 aanwezige kinderen werden geëvacueerd en opgehaald door de ouders.
The post Evacuatie van kindjes met beperking door brandende frietketel in Ieperse dagopvang: “Personeel heeft goed gehandeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »