Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize”

Vorig jaar in maart raakte bekend dat de supermarktketen Albert Heijn ook in Zwevegem een filiaal wilde openen. Nu heeft men de vergunning op zak zodat de werken kunnen beginnen. Men denkt halfweg 2025 de deuren te kunnen openen.

Het was groot nieuws toen vorig jaar bekend werd dat winkelketen Albert Heijn zijn oog had laten vallen op Zwevegem om er een nieuwe vestiging te bouwen. Deze is voorzien langs de Kortrijkstraat, aan de huisnummers 123-131, net naast de firma Zaniboo.

De inwoners reageerden verdeeld op het nieuws. Sommigen vonden dat er met reeds 6 warenhuizen er al genoeg supermarkten waren in de gemeente, anderen vonden het dan weer leuk dat ze zullen kunnen ‘hamsteren’ bij Albert Heijn.

Na de bekendmaking van de vergunningsaanvraag bleef het echter lange tijd stil. Het verkrijgen van de vergunning liep immers niet van een leien dakje. Er waren diverse bezwaren zodat alles langer duurde dan gedacht.

“Er kunnen ook nog altijd onverwachte zaken opduiken, maar we denken halfweg 2025 te kunnen openen” – Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn

Deze week kon de supermarktketen ons bevestigen dat de vergunningen binnen zijn en de werken een aanvang kunnen nemen. “Vooreerst dient de bestaande bebouwing gesloopt te worden. Een werk dat onlangs van start ging. Daarna kunnen we de bouwwerken starten.”, vertelde ons Ann Maes, woordvoerster van Albert Heijn.

Een juiste openingsdatum kon ze nog niet geven. “We zijn daar altijd voorzichtig in. Dergelijke bouwprojecten zijn o.a. afhankelijk van de weersomstandigheden. Er kunnen ook nog altijd onverwachte zaken opduiken. We denken halfweg 2025 te kunnen openen.”

De woordvoerster kon ons ook al meegeven wie de manager van de winkel zal worden. “Dit zullen dezelfde mensen zijn als het even verderop gelegen AD Delhaize. Dit zal wellicht eerder vreemd klinken, maar dat is het niet. Vooreerst maken de Delhaizewinkels deel uit van dezelfde overkoepelende groep als Albert Heijn, en anderzijds leert ons de ervaring dat beide winkels complementair zijn. We hebben in Willebroek een identieke situatie en stellen vast dat beide winkels elkaar perfect aanvullen. Ook op andere plaatsen trouwens mogen we dat ervaren.”, aldus Ann Maes die benadrukt dat de AD Delhaize gewoon zal openblijven.

1.500 m²

Vooraleer de winkel kan openen, moet deze uiteraard eerst gebouwd worden. De bestaande bebouwing zal gesloopt worden en plaats maken voor een winkelpand met daarboven vier appartementen. De totale oppervlakte van het perceel beslaat 5.744 m² waarvan de winkeloppervlakte net geen 1.500 m², 1488 om precies te zijn, zal bedragen. Daarnaast voorziet men nog een parking voor 83 auto’s waarvan er zes voorzien voor mindervalide mensen. Daarnaast kunnen er uiteraard nog een aantal fietsen gestald worden.

Boven de winkelruimte komen nog vier appartementen. Deze zullen zich aan de straatzijde van het gebouw zijn situeren, er komt dus niet over het ganse gebouw een tweede etage.

Deze appartementen krijgen vier afsluitbare garageboxen, één bezoekersparkeerplaats en een overdekte fietsenstalling.

Ideaal

De locatie in Zwevegem noemt de winkelketen als ideaal. “Alle factoren in acht genomen is dit een uitstekende locatie. We zijn ervan overtuigd dat ons filiaal ook de plaatselijke handel in de gemeente zal versterken. Meer inwoners uit Zwevegem zullen in eigen gemeente blijven winkelen.” De nabijheid van bedrijventerreinen als Evolis en De Pluim zullen wellicht ook wel meegespeeld hebben in de keuze en men verwacht ook klanten uit Kortrijk, gezien de geringe afstand.

De nieuwe supermarkt zal uiteraard ook zorgen voor tewerkstelling. “Met de komst van Albert Heijn in Zwevegem denken we een veertigtal jobs te creëren. Deze zullen uiteraard niet altijd in de winkel te zien zijn, maar we denken dat op dagbasis toch gemiddeld zo’n 25 medewerkers zullen aanwezig zijn. Onder die medewerkers rekenen we ook mensen die halftijds werken en studenten die bijklussen.”

Volgens Ann Maes zal men begin volgend jaar werk maken van de rekrutering van die medewerkers.

The post Albert Heijn heeft vergunningen op zak voor winkel dat halfweg 2025 zou openen: “Met uitbaters van Delhaize” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meerkamper Simon Versavel (Flac Ieper) hoopt op titel in eigen club

Komend weekend kan je in Ieper terecht voor het PK meerkamp. Bij de atleten van Flac Ieper is het onder meer uitkijken naar Simon Versavel (22). Voor Simon is het komend weekend een van de hoogtepunten van het seizoen. “Ik heb er echt naar uitgekeken”, zegt de Zonnebekenaar. “Op het Vlaams kampioenschap begin mei werd ik tweede op de tienkamp

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie verhuisde

Een vrouw eist van haar voormalige 41-jarige buurman uit Diksmuide liefst 6.000 euro schadevergoeding in de rechtbank van Veurne. I. beweert door M.D. jarenlang gepest en zelfs fysiek aangevallen te zijn, waarop ze verhuisde. De man zelf schuift echter alles in de schoenen van de vrouw.
The post Vrouw eist liefst 6.000 euro schadevergoeding omdat ze door zware burenruzie

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Joe Biden laat nu ook al een steek vallen bij de dagelijkse meme van KW! ? En zo iemand wil dan president worden!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »