Verborgen factuur van half miljard voor nucleaire verlenging duikt op

Engie Electrabel vraagt van de overheid 500 tot 600 miljoen euro compensatie omdat de levensduurverlenging van twee kerncentrales het eerder geplande ontmantelingsplan verstoort. Dat meldt De Tijd dinsdag. De regering gaat niet akkoord.

 

Meer krantenkoppen in België

Michel Wuyts schuift Jarno Widar naar voren als favoriet voor Belofte van het Jaar: “Wachten voor de overstap naar de profs moet hij niet doen”

Jarno Widar werd op zijn achttiende de eerste Belgische eindwinnaar van de Giro d’Italia Next Gen. Ook op het WK in het Zwitserse Zürich gooide hij hoge ogen. Michel Wuyts ziet dan ook niet in wie Widar op het gala van de Kristallen Fiets van de prijs voor Belofte van het Jaar gaat houden. “Een killer. Wurging, zijn handelsmerk. Dat

Lees meer »

Meisje sterft omdat haar moeder als bloemist werd blootgesteld aan pesticiden: “Haar dood is mijn schuld”

In Frankrijk is voor het eerst een link gelegd tussen de dood van de elfjarige dochter van een bloemiste en het gebruik van pesticiden op bloemen. Intussen begrijpen Belgische experten niet dat er nog altijd geen strengere regels zijn in ons land. “Bloemisten worden aan hele hoge concentraties schadelijke stoffen blootgesteld, met gevaar voor hun gezondheid.”

Lees meer »

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor wijst idee van ‘terugkeerhub’ in Oeganda niet meteen van de hand

Ontslagnemend staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil met een open geest naar recepten kijken om de asieldruk op ons land te verlagen en de terugkeercijfers op te krikken. Het idee dat bij de rechtse Nederlandse regering leeft om uitgeprocedeerde asielzoekers naar Oeganda te sturen, wil ze daarom niet meteen afketsen.

Lees meer »

Zo stemde Harelbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Harelbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Harelbeke.
The post Zo stemde Harelbeke: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wij zijn met te veel om ons als tweederangsburgers te behandelen.” Ninovieters met een kleur over hun nieuw bestuur

In Ninove, een stad van dik 40.000 inwoners, heeft een vijfde van de bevolking buitenlandse roots. Zondag stemde één op de twee kiezers voor een partij die dat te veel vindt, en vindt dat er strenger moet worden opgetreden tegen mensen die de taal niet machtig zijn of zich ‘onvoldoende integreren’. Was het voor mensen met een kleur maandag anders

Lees meer »

Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40 jaar vol: “Z’n act hangt af van de stoelgang van de paarden”

Velen zouden hun neus ophalen, maar Patrick Bouckaert (68) doet het met blote handen en grote goesting: al meer dan 40 jaar raapt hij paardenstront van straat tijdens de Heksenstoet in z’n dorp. Samen met andere stoetmedewerkers wordt hij nu gehuldigd voor zijn inzet.
The post Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40

Lees meer »

34-jarige arbeider gewond nadat stelling kantelt en op hem valt in Werken

Een 34-jarige man uit het Oost-Vlaamse Zele is zaterdag gewond geraakt bij een arbeidsongeval in Werken, nabij Kortemark. De man was aan het werk op een stelling toen het gevaarte plots omviel en op hem terecht kwam. De MUG-arts kwam ter plaatse om hem de eerste zorgen toe te dienen. Het parket is een onderzoek gestart.
The post 34-jarige

Lees meer »