UAntwerpen zet algemene samenwerkingsakkoorden met Israëlische partners on hold

De universiteit van Antwerpen heeft besloten om de samenwerkingen met Israëlische partners even on hold te zetten. Alle lopende onderzoeksprojecten zullen wel worden afgewerkt, maar kunnen worden onderworpen aan een bijkomende toets door de bevoegde ethische commissie. 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne doet nieuwe poging om wereldrecord te verbreken

Ultrasporter Matthieu Bonne onderneemt donderdag een nieuwe poging om het wereldrecord te verbreken op de 6 Days Run in Hongarije. Een eerste poging in Merelbeke enkele maanden geleden mislukte. Bonne moet op de 6 Days Run meer dan 1.038 kilometer lopen om het wereldrecord te verbreken.
The post Meer dan 1.000 kilometer lopen in 6 dagen: recordman Matthieu Bonne

Lees meer »

“Ik was écht goed ziek”: Remco Evenepoel praat met HLN en VTM NIEUWS over decompressie én opvallend detail op shirt

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain, maar hij zal er alleszins starten met

Lees meer »

Lidewij Nuitten haalt uit naar VRT-leiding: “Moet een documentairemaker angst hebben voor zijn eigen baas?”

Televisiemaakster Lidewij Nuitten (33), bekend van ‘De maagdenclub’, heeft op haar Facebookpagina een open brief gedeeld. “Moet een documentairemaker die verondersteld wordt kritische reportages te maken, angst hebben om kritisch te zijn voor zijn eigen baas?”, klinkt het onder meer. De reactie van Nuitten komt er na het ontslag van VRT-nethoofd Lotte Vermeir (39).

Lees meer »

Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende

Koningin Mathilde heeft dinsdag het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) bezocht in Oostende. Daar kreeg de koningin onder meer uitleg over de negatieve effecten van klimaatverandering op zeewater. Mathilde kon ook meevaren met het onderzoeksschip Simon Stevin.
The post Koningin bezoekt Vlaams Instituut voor de Zee in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus begint aan lange reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus begint aan zijn ambitieuze reis door Zuidoost-Azië. Het belooft een beproeving te worden voor de fragiele gezondheid van de 87-jarige paus. Het is de langste en verste tocht in zijn tijd als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

Lees meer »

Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien in ons amateurvoetbal

Vorig weekend begon ook in het amateurvoetbal de competitie. Vaak is het dan zoeken naar interessante figuren of oude bekenden die zich op de amateur- en provinciale velden wekelijks uitleven. Wij gingen daarom op zoek naar een elftal namen dat weleens een belletje zou kunnen doen rinkelen.
The post Landskampioenen, bekerwinnaars en oud-internationals: deze oude bekenden zijn te zien

Lees meer »

Huurders van kampeerterrein Mid’s Park in Middelkerke moeten nog dit jaar weg: “We betreuren dit, maar gemeente heeft hier geen bevoegdheid”

De uitbater van kampeerterrein Mid’s Park in Middelkerke bracht huurders via een brief op de hoogte van de nakende ontruiming van het park. Bewoners moeten zelf instaan voor de transport-, ontruimings- en afbraakkosten van hun perceel en stacaravan… en dat tegen het einde van dit kalenderjaar. Ook een ander kampeerterrein in Middelkerke start binnenkort met de ontruiming. Vooral op sociale

Lees meer »

“Ik kreeg al eens een bierblikje naar mijn hoofd”: Stad Oostende controleert voor een laatste keer deze zomer sluikstorters op het strand

In de zomermaanden voerden gemeentelijke vaststellers, gemeenschapswachten en de lokale politie zes acties uit op het achterlaten van afval en sluikstorten in Oostende. Zeker sinds de immense afvalberg die op 12 augustus op het strand achterbleef, zijn ze extra alert. Nu de zomer op zijn einde loopt, trokken enkele medewerkers van OVAM en gemeentelijke vaststellers van Stad Oostende nog een

Lees meer »

Uniek optreden van Katrien Verfaillie

Van een opvallend concert gesproken: zangeres, componiste en pianiste Katrien Verfaillie trad in Snaaskerke in de productiehal van betonproducent Lithobeton op voor zo’n honderd toeschouwers in het kader van haar project ‘Van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’. “Dorpen zijn voor mij een speciale plek”, zegt Katrien, afkomstig uit Stavele. “Tijdens de concertreeks vraag
The post Uniek optreden

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus de gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »