Tot 2 jaar cel voor boeventrio na diefstallen uit auto’s

“Ze kwamen bewust van Frankrijk naar België om te stelen.” Drie mannen uit Frankrijk die er op uit waren diefstallen in voertuigen te plegen zijn door de rechter in Kortrijk veroordeeld tot effectieve celstraffen van 20 maanden tot 2 jaar en elk een boete van 800 euro. Hun aanhouding is verlengd. Ze konden in Vichte (Anzegem) betrapt worden.

Op 8 december 2023 werd in de Lentedreef in Vichte (Anzegem) een leverancier van een slagerij in zijn bestelwagen van zijn rugzak bestolen terwijl hij een levering uitvoerde. Dezelfde dag werd in dezelfde straat ook een tweede diefstal gepleegd. Een getuige had 2 personen in een grijze Volkswagen Golf gezien en had ook de nummerplaat kunnen onthouden.

Nuttige informatie die niet veel later leidde tot de arrestatie van Tarke B. (25), Abdelhi I. (21) en Amine B. (33), één voor één illegaal en uit Frankrijk afkomstig. In de auto lag een deel van de buit van diefstallen in Vichte, maar ook in Deerlijk en Waregem: geld, rugzakken, portefeuilles, gsm’s, pepperspray, messen,… Enkel Tarke B. ontkende zijn betrokkenheid.

Gevangenis

“Hij was in de buurt van de diefstallen met zijn twee vrienden maar wist van de diefstallen niets af”, aldus zijn advocaat Bram Van Den Bunder. “Hij was hier om familie te bezoeken.” De twee anderen gaven wél toe een aandeel te hebben bij de diefstallen maar vroegen zo snel mogelijk de cel te mogen verlaten. Sinds hun arrestatie verblijven ze in de gevangenis en daar moeten ze nog blijven om de rest van hun straf uit te zitten, zo besliste de rechter op vraag van het openbaar ministerie. (LSi)

The post Tot 2 jaar cel voor boeventrio na diefstallen uit auto’s is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Geen cassatieberoep tegen vrijspraak juwelier die overvaller doodschoot

De vrijspraak door het Gentse hof van beroep van de juwelier die in 2018 een overvaller doodschoot in de Gentse deelgemeente Oostakker, is definitief. Het openbaar ministerie tekent geen cassatieberoep aan tegen de vrijspraak wegens onweerstaanbare dwang, bevestigt het Gentse parket-generaal. De juwelier had in eerste aanleg nog tien maanden cel met uitstel gekregen.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »