Tom (27) houdt dieven staande in zijn supermarkt, maar belandt zélf voor rechter: “Wat moet een mens op den duur nog doen?”

Tom Delva (27) wordt jaarlijks een 800-tal keer met diefstal geconfronteerd in zijn Proxy Delhaize in Bredene. Tóch staat hij nu zelf terecht voor geweld tegen drie betrapte dieven. “Wat moet een mens nog gaan doen om ze staande te houden?”

 

Meer krantenkoppen in België

FC Veldegem stunt tegen De Haan met gelijkspel

Jurgen Dewaele is de coach die het behoud voor de Houtlanders heeft gerealiseerd. Hij bleef op het schip en kreeg dit seizoen de assistentie van Bruggeling Petro De Graeve. Het klikt tussen die twee, dat bevestigt Wannes Roels, de flankverdediger die niet uit het elftal weg te denken is.
The post FC Veldegem stunt tegen De Haan met gelijkspel

Lees meer »

Tientallen volmachten in beslag genomen na vermoedens van ronselen: kan dit de uitslag in Ninove nog veranderen?

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt of de gemeenteraadsverkiezing in Ninove wel wettelijk zijn verlopen. Dé grote vraag: is er geronseld om volmachten te bekomen? Het was de voorzitter van een stembureau die de kat de bel aanbond. Volgens de krant ‘De Morgen’ zag hij dat hetzelfde doktersattest voor vier verschillende volmachten gebruikt werd. De politie nam er tientallen in beslag.

Lees meer »

Ongeval in Bertem veroorzaakt lange files op E40 en E314

Door een verkeersongeval om 06.30 uur in de buurt van Bertem is het dinsdagochtend lang aanschuiven op de E40 en de E314 richting Brussel. Wachttijden lopen er op tot twee uur, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Een van de betrokken wagens belandde op zijn dak. Er vielen geen gewonden.

Lees meer »

De maan krijgt een eigen telecomnetwerk

Het vizier staat weer volop gericht op de maan: tal van maanmissies staan de komende jaren op de planning. Europa werkt nu alvast aan een telecomnetwerk van satellieten rónd de maan, zodat astronauten er binnenkort vlekkeloos kunnen communiceren en navigeren. “Stel je een nabije toekomst voor waarin diensten als satellietnavigatie, videoconferenties en het delen van bestanden op de maan net

Lees meer »

Onze reporter blikt terug op het proces van glazenwasser Stijn Marchand, die 27 jaar cel kreeg. “Dit was een remedie tegen overspel”

Het proces van Stijn Marchand is ten einde. Hij kreeg 27 jaar cel. Onze reporter blikt terug op een zaak waarvan Jef Vermassen zei: “Eigenlijk had heel Vlaanderen dit moeten volgen.” Omdat het een boeiende inkijk bood in relaties, overspel en de risico’s van charmeurs. “Het was mooi hoe de openbaar aanklager zei: ‘Dorien, ik hoop dat je deze fout

Lees meer »

Geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, is in beroep vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »