Toen 13, nu ‘onze’ Rode Duivels: lees hier de eerste interviews met Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper

De selectie voor het EK voetbal in Duitsland is bekend. Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper zijn de twee West-Vlamingen die de selectie gehaald hebben. Daarom doken we even in ons archief en daar vonden we onze eerste interviews met de twee.

Hieronder kan je het eerste gesprek met de 13-jarige Charles De Ketelaere lezen, op vrijdag 5 september 2014 in onze krant:

Charles De Ketelaere (U14) wil constanter worden

Charles De Ketelaere is één van de Bruggelingen die zich laat gelden bij de jeugd van Club Brugge. De middenvelder komt uit voor de U14 elite.

“Nu speel ik op het middenveld, meestal op positie acht of zes, en tot vorig jaar speelde ik meestal op de flank”, steek Charles De Ketelaere van wal. “Ik begin er al beter te spelen dan in het begin, want in het begin was het wat aanpassen. Je moet er meer beide voeten gebruiken en het is er moeilijker spelen omdat de bal van overal kan komen. Op de flank is dat maar van langs één kant en sta je met je rug tegen de lijn.” (lees verder onder de foto)

De 13-jarige Charles De Ketelaere. © gf

De linksvoetige centrale middenvelder slaat zich al aardig uit de slag met rechts. “Dat lukt, al heb ik soms nog wat geluk nodig. Maar dat is bij iedereen zo zeker”, knipoogt Charles. “Voor de training trappen we geregeld eens langere ballen, ook om te trainen op de mindere voet. Om zes uur begint de training en als je dan bijvoorbeeld al een kwartier voor tijd op het veld staat, mag je kiezen wat je doet, maar het moet wel iets nuttig zijn.”

“Ik zou graag in de eerste ploeg van Club geraken”

De 13-jarige student aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge komt dit seizoen uit bij de U14. “Het bevalt me heel goed. Het is vooral belangrijk dat je beter wordt als speler door je mindere punten te verbeteren en dat je daarnaast leert samenwerken.”

De laatste jaren stroomden heel wat jeugdspelers door bij Club Brugge. Dat stimuleert de jeugd. “Ik zou graag in de eerste ploeg van Club geraken. Als je ziet dat Nikola Storm bijna altijd in de basis staat, is dat tof. Op mijn positie heb ik niet echt een voorbeeld, maar één van mijn lievelingsspelers is Oscar Duarte. Ik vind hem een sympathieke speler. Ik heb hem al vaak gezien en sta geregeld op de foto met hem.”

Grote supporter

“Met de U14 hoop ik dat we de top drie halen en als het kan tweede of kampioen natuurlijk. Dat is ook de doelstelling van onze trainer. Tegen Moeskroen hebben we al 2-1 gewonnen en redelijk goed gespeeld, maar nog niet in elke helft. Het is nog te afwisselend. Daarin moeten we nog constanter worden”, besluit de speler die vaak zorgt voor de pass voorafgaand aan de assist.

“Ik zou ook nog willen vermelden dat ik een grote supporter bent en dat ik een abonnement heb”, beklemtoont Charles zijn liefde voor blauw-zwart.

Nu is het de beurt aan Maxim De Cuyper, op vrijdag 3 oktober 2014 hadden we voor de eerste keer een gesprek met hem.

Maxim De Cuyper polyvalent bij U15 van Club Brugge

Maxim De Cuyper maakt dit seizoen deel uit van de U15 van Club Brugge. De derdejaarsstudent economie-wiskunde aan het Sint-Lodewijkscollege in Brugge kan zowel achteraan als vooraan uit de voeten.

Maxim De Cuyper, toen 13. © gf

Na zeges tegen Moeskroen-Péruwelz (1-3), SV Zulte Waregem (0-4), KVC Westerlo (13-0) en SK Lierse (1-4) en een 3-3-gelijkspel tegen AA Gent nam de U15 een uitstekende start.

“Zo veel moeilijke wedstrijden hebben we eigenlijk nog niet gehad”, opent Maxim De Cuyper, die bij de U9 de overstap maakte van FC Heist naar Club Brugge. “In het begin liep het nog wat moeilijk om elkaar te vinden, maar nu begint dat veel beter te gaan. Er waren een zestal nieuwkomers in de ploeg. We moesten elkaar dus nog wat leren kennen.”

“Zelf hoop ik in het eerste elftal van Club te spelen. Dat zou cool zijn. Soms droom ik daar wel eens van en dan scoor ik natuurlijk”

Maxim, die eind dit jaar 14 wordt en in Knokke-Heist woont, kan zowel achteraan als vooraan uit de voeten. “Ik sta graag op posities vijf, zeven en elf. Het liefst speel ik op de vijf, omdat je dan het spel voor je hebt. Mijn techniek en positiespel zijn goed. Elke dinsdag hebben we positietraining. Alle verdedigers, middenvelders en aanvallers krijgen dan apart training op hun positie. Voor elke linie is dan één trainer en een andere trainer die overal rond gaat kijken.”

Eerste ploeg

Maxim, die zijn kopspel en duelkracht naar voren schuift als voornaamste werkpunten voor dit seizoen, blikt ook even terug op de mooiste herinneringen in zijn prille voetballoopbaan.

“Het kampioenschap bij de U13 is een mooie herinnering. In de finale van het tornooi in Overijse heb ik ook een beslissende penalty gegeven tegen Schalke 04. Bij de U13 hebben we deelgenomen aan het tornooi in Bassevelde. Daar speelden we tegen heel mooie ploegen. We hebben ook al veel tornooien in het buitenland gespeeld, vooral in Nederland. We speelden al tegen PSV, Ajax, Hannover, Real Betis,…”

Naar welke speler keek Maxim op ? “Ik zag Lestienne graag spelen in het seizoen dat hij goed bezig was. Het laatste seizoen was hij minder goed. Sommige keren had hij minder zin. Zelf hoop ik in het eerste elftal van Club te spelen. Dat zou cool zijn. Soms droom ik daar wel eens van en dan scoor ik natuurlijk”, knipoogt hij.

The post Toen 13, nu ‘onze’ Rode Duivels: lees hier de eerste interviews met Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker

De Landbouwraad van Langemark-Poelkapelle reikte de eerste Landbouwprijs uit aan Johan Vanysacker. De Bikschotenaar kreeg de prijs omdat hij als CD&V-schepen twintig jaar lang de belangen van de landbouw in de gemeente verdedigde.
The post Allereerste Landbouwprijs voor oud-schepen Johan Vanysacker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen

De bushalte op het Rameplein in Tielt, die sinds de invoering van het nieuwe mobiliteitsplan niet meer bediend wordt door De Lijn, zal half augustus plaats ruimen voor een kleine nieuwe openbare groenzone. Ook elders in de stad staan enkele onthardingsprojecten gepland.
The post Busstroken op Rameplein in Tielt ruimen plaats voor meer groen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »

Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby”

Vroeger was het een slagerij, maar tegenwoordig kan je er de lekkerste frietjes krijgen. In frituur-eethuis Den Heirweg in Anzegem voorzien Kelly en Jurgen hun klanten met een glimlach van frietjes, snacks én tapasplankjes.
The post Kelly en Jurgen bakken al 20 jaar de lekkerste frietjes: “Traiteurdienst is uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buurtbewoners plannen protest tegen wachthalte De Lijn in Keerbergen: “Wildplassende chauffeurs, uitlaatgassen en gevaarlijke situaties”

Buurtbewoners in Keerbergen plannen een protestactie tegen De Lijn omdat een wachthalte er leidt tot overlast. De buschauffeurs zouden er hun motor laten draaien, wat volgens de inwoners tot storende geluiden en uitlaatgassen leidt. Daarnaast zouden er gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan en wildplassen de bestuurders er geregeld tegen een boom. De Lijn probeert het probleem op te lossen en vraagt om

Lees meer »

Motorrijder (30) zwaargewond na botsing met middenberm en biggenrug in Diksmuide: “Volgens de eerste berichten niet in levensgevaar”

Een 30-jarige motorrijder uit Veurne is vrijdagochtend zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Diksmuide. De man nam deel aan een motorrondrit toen hij plots op een middenberm reed, naar de overkant werd geslingerd en daar vol op een betonnen ‘biggenrug’ knalde. Daarna belandde hij in de gracht. “De man werd met de MUG-heli naar het ziekenhuis gebracht met het oog

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

“Angst in Franse kleedkamer voor Duivels”: recordinternational Lloris duimt voor Les Bleus, maar waarschuwt ze ook

Zowel bij België als bij Frankrijk staat vandaag niet het gezicht van de onderlinge halve finale op het WK 2018 in doel: geen Thibaut Courtois, maar evenmin Hugo Lloris. De Franse recordinternational (145 caps) zwaaide begin vorig jaar af. Vanuit de VS volgt hij nu met spanning het burenduel in de achtste finale van het EK: “België kan elke Europese

Lees meer »