Spooroverweg naar Plopsaland gaat dicht, maar korter dan gepland: “Op tijd open voor de verkiezingen”

Infrabel voert in juni werken uit aan de sporen in De Panne. Initieel was het de bedoeling om de spooroverweg in Adinkerke te sluiten van 7 tot 10 juni. Omdat dit tot verkeersellende zou leiden, zijn de plannen aangepast.

Op 9 juni zijn het Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Net in dat weekend plant Infrabel werken aan de spooroverweg in Adinkerke. Kiezers moeten zich echter geen zorgen maken, want op zondagmorgen 9 juni om 9 uur zou de overweg open moeten zijn.

Infrabel voert van 3 tot en met 21 juni werken uit aan de spoorwegovergang in Adinkerke, op weg naar Plopsaland en vlakbij het station. De rails moeten vervangen worden en de wissels hebben een onderhoud nodig. Om de hinder te beperken, worden de werken van maandag tot vrijdag uitgevoerd tussen 22 en 6 uur. In het weekend van vrijdagavond 7 juni tot en met maandagochtend 10 juni wordt er dag en nacht gewerkt.

Omleiding

In de nacht van 8 juni vanaf 17 uur tot zondag 9 juni om 9 uur is de overweg volledig gesloten en moeten chauffeurs en fietsers omrijden. Vanuit De Panne is dat via Koksijde en Veurne. Vanuit Plopsaland naar de autosnelweg rijd je via het Stationsplein, Zwartenhoekstraat, Langgeleedstraat, Smekaertstraat en Dorpsstraat. In die straten geldt éénrichtingsverkeer, behalve tussen de Stationsstraat en De Mikke. Wie de afrit in Adinkerke neemt en naar De Panne wil, rijdt via het kanaal naar Veurne en vanaf de Vierendeelbrug wordt plaatselijk verkeer naar De Pane toegelaten. Voetgangers kunnen wel door via de voetgangerstunnel onder de sporen.

Zaterdag 8 en zondag 9 juni is er tot slot geen treinverkeer tussen De Panne en Lichtervelde en omgekeerd. De NMBS legt dan vervangbussen in. (GUS)

The post Spooroverweg naar Plopsaland gaat dicht, maar korter dan gepland: “Op tijd open voor de verkiezingen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Als je ouders je niet willen, neem ik je wel mee”: opmerkelijke ontmoeting tussen Donald Trump en jonge fan gaat viraal

Op sociale media gaan beelden viraal van een opvallende ontmoeting tussen voormalig president Donald Trump en een jonge fan. De jongen had zich als Trump verkleed en raakte tot tranen toe bewogen toen hij zijn idool zag. De ex-president probeerde het kind op te vrolijken en gaf hem plots wat “zakgeld”. Vervolgens grapte hij dat hij de kleine dubbelganger wel

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar”

Het Engelpark in Ichtegem opende eind juni voor het vijfde jaar op rij officieel de deuren. Wat in 2020 begon als een gedurfd kleinschalig project is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het zomeraanbod voor kinderen.
The post Engelpark in Ichtegem opent voor vijfde jaar op rij de deuren: “Naast speelmogelijkheden voor kinderen ook gezellige zomerbar” appeared first

Lees meer »

Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst

Keert Hugo De Bondt (76) terug naar de Brugse gemeenteraad, zij het als vertegenwoordiger van een andere partij? Jarenlang zetelde hij voor N-VA, nu plaatst het Vlaams Belang de gewezen politicus op een verkiesbare plaats voor de Brugse gemeenteraadsverkiezingen.
The post Voormalig N-VA’er Hugo De Bondt krijgt verkiesbare plaats op Brugse VB-lijst appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour verplettert Conservatieven, premier Sunak biedt ontslag aan

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, wint oppositiepartij Labour nu de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje ook. “Een verpletterende overwinning”, voorspelt de exitpoll van de grote Britse media. De Conservative Party wordt zwaar afgestraft: de partij stevent af op

Lees meer »

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »