Roeselare introduceert herdenkingsplaatjes voor dierenrouwplaats: een unieke manier om geliefde huisdieren te gedenken

Het verlies van een huisdier is een emotionele gebeurtenis die vele baasjes diep raakt. Het verdriet kan intens zijn en het gemis onmetelijk. Tot voor kort stonden rouwende huisdierbezitters vaak alleen in hun verdriet, zonder een speciale plek om samen te komen en te rouwen. Maar daar zal binnenkort verandering in komen, want deze zomer opent de stad Roeselare een dierenrouwplaats, een uniek concept in West-Vlaanderen.

De dierenrouwplaats zal dienen als symbolische plaats waar baasjes kunnen samenkomen om te rouwen en hun geliefde huisdieren te herdenken. Het wordt een plek van troost, verbondenheid en herinnering waar de band tussen mens en dier centraal staat.

Vanaf vandaag is het mogelijk om een herdenkingsplaatje aan te vragen voor plaatsing op de dierenrouwplaats. Op dit plaatje kunnen de gegevens van het overleden huisdier worden aangebracht, zoals naam en overlijdensdatum. Wie dat wil kan er ook nog een persoonlijke boodschap aan toevoegen. Voor elk soort huisdier, groot of klein, is het mogelijk om een herdenkingsplaatje aan te vragen.

Enkel inwoners van Roeselare komen in aanmerking om een herdenkingsplaatje aan te vragen. De kostprijs voor het plaatje bedraagt 30 euro, inclusief de plaatsing en het onderhoud gedurende minstens 5 jaar. Aanvragen kunnen eenvoudig worden ingediend via de stadswebsite.

Op die manier erkent en ondersteunt de Stad Roeselare het rouwproces van huisdierbezitters. Het biedt een tastbare manier om liefdevol afscheid te nemen en de herinnering aan onze trouwe metgezellen levendig te houden.

The post Roeselare introduceert herdenkingsplaatjes voor dierenrouwplaats: een unieke manier om geliefde huisdieren te gedenken is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »